Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit választanál második nyelvnek?

Mit választanál második nyelvnek?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, angolt egy ideje tanulok már, és most jön a második nyelv. Mit választanál?

Német, Francia, Olasz, Orosz

Németet nem szeretnék, mert mindenki angol német...De nem tudom...

2011. jan. 8. 15:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szerintem az olaszon kívül, bármelyik jöhet.

Persze, szép nyelv az olasz, meg jó dolog ha valaki beszéli, de a felsoroltak közül talán azzal mész a legkevesebbre.

2011. jan. 8. 15:19
 2/16 anonim ***** válasza:
franciát tanulok, nem ajánlom, egyetemen oroszt szeretnék. szóval válassz oroszt, a jövőben legalább mész is vele vmire.
2011. jan. 8. 15:23
 3/16 A kérdező kommentje:
És a Franciát miért nem ajánlod?
2011. jan. 8. 15:29
 4/16 anonim ***** válasza:

Én olaszt, mert újlatin nyelv, a kiejtéssel nem kell annyit küzdeni, mint a franciánál.

Persze mindezek előtt németet. Angol után mindenképp.

2011. jan. 8. 15:41
 5/16 anonim ***** válasza:
az angol, német ma már alapnak számít. ha túl vagy rajtuk aztán tanulhatsz oroszul, szép nyelv és az írás is
2011. jan. 8. 16:02
 6/16 anonim ***** válasza:
Egyet értek. Angol, aztán német és jöhet a többi. Olaszt én sem ajánlom, mert max. nyaraláskor lehet hasznos. :) Ha déli nyelv, akkor már inkább spanyol. Azt sokkal több helyen beszélik. De a két nyugati nyelv mellé tényleg nem árt za orosz. Már ha csak ezek közül választhatsz.
2011. jan. 8. 16:53
 7/16 A kérdező kommentje:
Igen de azt mondják angol után nagyon nehéz a német, meg keverném...Szal lehet hogy orosz lesz
2011. jan. 8. 17:56
 8/16 anonim ***** válasza:

Azt válaszd, amelyiket szereted. Tapasztalatból mondom.

Beíratkozásnál én sem tudtam eldönteni: orosz vagy német? Németet már akkor sem szerettem, egy szót meghallok németül és a hideg kiráz, az orosz hangzása viszont már akkor is nagyon tetszett. Ellenben a dojcsot hasznosabbnak mondják, én meg akkor azt hittem hogy ez engem fog egy pillanatra is izgatni. Aztán addig morfondíroztam hogy mi legyen, amíg ki nem futottam az időből - szóval kiecpeceltem a németet.

Azóta is életem legszörnyűbb döntésének tartom. Ki nem állhatom igazság szerint, akármennyire is ezt mondják a leghasznosabbnak az általad felsoroltak, meg úgy általában az összes nyelv közül (persze az angol után).

Azóta persze rájöttem hogy nem feltétlen kell iskola egy nyelv tanulásához - és lám, az orosszal másfél év alatt lényegével fényévekkel messzebb jutottam, mint az eggyel idősebb osztály 3,5 év elteltével. (Ez persze lehet hogy a mi iskolánk igencsak gyatra nyelvtanításán múlott, akármennyire is gimnáziumról van szó.)

Szóval ja, a lényeg az, hogy azt válaszd amelyik a legjobban tetszik, mert, nagy valószínűség szerint, nem fogsz a másikkal törődni egy pillanatra sem. Ha pedig van egy másik is esetleg, amire menet közben rájössz, hogy mégis jobban tetszett volna, belevághatsz magadtól is, akármennyire is csinálja mindenki a propagandát a magántanároknak/nyelviskoláknak, meg lehet autodidakta módon is, ahogyan itt teszem én is, anélkül hogy egyáltalán megfordult volna a fejemben hogy kellene magántanár - a visszajelzések szerint még csak nem is vagyok olyan borzalmasan rossz az oroszból, de önfényezés OFF. Így legalább megvan a motiváció: a bizonyítani akarás... na de ennek már semmi köze az alaptémához, elnézést hogy így elkalandoztam, de remélem a lényeg érthető volt.

2011. jan. 8. 18:42
 9/16 anonim ***** válasza:
mert francia nehéz. :D azért nem ajánlom.
2011. jan. 8. 21:34
 10/16 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszokat, nekem legjobban az olasz teccik, hangzása..Olaszban tudom csak használni, szép hely meg minden...de sajnos csak ott... Lehet az orosz lesz
2011. jan. 8. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!