Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit választanál második nyelvnek?

Mit választanál második nyelvnek?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, angolt egy ideje tanulok már, és most jön a második nyelv. Mit választanál?

Német, Francia, Olasz, Orosz

Németet nem szeretnék, mert mindenki angol német...De nem tudom...

2011. jan. 8. 15:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Lol, az olasznak ilyen meg olyan szép a hangzása... Szerintem nem, én megőrülök az éneklős beszédtől. Nekem a német tetszett jobban már akkor is, amikor még nem tanultam. Jó kemény, tekintélyt parancsoló hangzása van. De ez ne legyen szempont. Az álláshirdetések 61%-ban az angol, 14%-ban a német elvárás, a többi elhanyagolható. Innentől kezdve nincs miért gondolkodni rajta, hogy melyik a hasznos.

Az orosz harmadik nyelvnek nagyon hasznos, a francia kevésbé, olaszul legfeljebb hobbiból tanulj.

Amúgy bírom ezt a hangzás utáni nyelvválasztást. A sok p*csa mind ez alapján választja az olaszt. A középiskolai évfolyamom lánykészletének a fele ELTE olasz szakra ment, mert annak olyan szép a hangzása. Most meg McDonald's-ban dolgoznak...

2011. jan. 9. 09:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyet értek.

Én angolt is és németet is tanultam. Az angolt az iskiolában, általános 3. osztálytól és semennyire nem jutottam. Aztán gimiben hozzájött a német, na ott se sikerült nagyon előre jutnom. Végül kimentem németországba és ott is jártam nyelvsuliba. Németül tanultam a németet. Az első órán minden kitisztult és az addigi tudásom is a felszínre került és ott sikerült majdnem perfektül megtanulnom. Hazajöttem és pár évre rá eljártam párszol angol nyelvsuliba. A német után sokkal könnyebb volt. Persze ebben is segített azért a régen szerzett ismeretem is. Tény, hogy magyarországon ritka rossz a nyelvoktatás, tisztelet a kivételnek.

De a lényeg: ne félj a némettől! Utólag nézve nem is értem miért ment olyan nehezen. Szerintem még az angolnál is könnyebb, mert szépen minden szabályba van foglalva és csak azt kell követni. A szabályokban nincsenek kivételek, mint az angolban. A német egyetlen nehézsége a der, die, das. Na azt rendesen be kell magolni minden szónál és akkor a többi már gyerekjáték.

2011. jan. 9. 09:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Én meg azt ajánlom, hogy érdeklődj a tanárok után, melyik hogyan tanít! Én német és francia közül választhattam, és a francia mellett döntöttem, mert sokkal jobb tanár a franciatanárunk. A németes kínzógép, túl sokat vár el a gyerekektől, nem bírják az iramot, sokat panaszkodnak rá... Úgyhogy mindenképpen érdeklődj utána, egy jó tanárral jól meg tudod tanulni a nyelvet. Hiába választod pl. a németet, mert fontos, ha egyszer rossz a tanár, sose tanulod meg rendesen...
2011. jan. 9. 11:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Huhh, ugyan, ez egy kicsit OFF lesz, de... A 09:28-assal nem szeretnék vitatkozni, szóval remélem nem úgy jön majd le, de ezen a mondaton nagyon megakadt a szemem.:)

"A [német] szabályokban nincsenek kivételek, mint az angolban."

Hát igen, akkor vagy a tanárunk tanítja borzalmasan, vagy nem egy nyelvről beszélünk, ugyanis mi minden új anyag leadásával töltött óra során jókat mosolygunk, ahogy a tanárnőnk belekezd a mondandójába.

"Ez egy nagyon egyszerű anyag lesz. Kezdjünk is hozzá... [5 perc eltelik, nagyjából elmondja a lényeget] És akkor most jöjjenek a kivételek. [a végükre sem értünk, de már kicsengettek]"

Az angol is tele van kivételekkel, nem is csodálnám, hogyha attól a rengetegtől el is menne a kedve egy hobbi tanulónak, de az, amennyivel a németben találkoztam eddig, hát az valami botrányos.

(Tegnap 18:42-es voltam.)

2011. jan. 9. 15:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Könnyen lehet, hogy nem jó a tanár!!!

Nekem az angol tanárok voltak rosszak és nem is jutottam sokra a 10 év alatt, mert utáltam és soha semmit nem értettem. Most, hogy a német rendesen ment, kezdtem átlátni az angolt is (kitisztult, felnőtt fejjel). Csak pár órát jártam önszorgalomból nyelvsuliba és minden összeállt angolból is.

Most jutott eszembe, hogy ott van angolban a 12 vagy hány igeidő. Tudom, hogy németben is sok van, de sokkal egyszerűbb. Mint írtam, itthon nem nagyon értettem a németet, és kinnt tanultam és értettem meg mindent. Egyébként valószínű mindenkinek az a nyelv könnyebb, amit elsőnek sajátít el rendesen. Barátnőm is előszőr angolból tette le a közép-, majd felsőfokot. Németből is eljutott a középfokig, de azt nem nagyon komálja.

Szóval nagyon szubjektív kinek mi a könnyebb.

2011. jan. 14. 11:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Bocs, az előbb nem írtam, hogy velem szerettél volna vitatkozni. :)
2011. jan. 14. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!