Félek a szóbelitől. Ti nem?
Igen. A 10%-ot mindenképpen teljesíteni kell szóbelin. Írásbelivel együtt pedig meg kell lennie a 20%-nak, azaz 30 pontnak. Egyébként ha nem a minimumra hajtanál, hanem a hibátlan szóbelire, akkor szépen megtanulnád a tételeket, és bármit húzol, tudnád, hogy tudod a tételt, így nem kéne annyira aggódnod (ráadásul lesz fél órád leírni egy lapra, hogy kb. mit szeretnél mondani a feleletben), ami miatt valószínűleg csökkenne a félelmed.
Én legalábbis úgy vagyok vele, hogy ha nem tanultam és mégis felelnem kell, akkor majd meg halok, de ha szépen tudom az anyagot, akkor meg azt gondolom, hogy "na jó, elmondom neki, ha annyira akarja, hátha okosodik egy kicsit." xD Szóval tanulj szépen és nem kell aggódnod. Egyébként meg a költők életrajzával nem sokat kell törődni, csak a lényegesebb dolgokat kell elmondani mondjuk 30-60 mp-ben a felelet kezdetén.
én is izgulok. Ráadásul én arra hajtok, hogy ne rontsam le az eddigi 96%-omat.
Ha annyira félsz, csak gondolj bele, fél óra alatt biztos eszedbe jut valami, ha más nem, rizsázol, irodalomból lehet, leírod a papírra, és aztán szépen felolvasod.
Egyébként lesz bent szöveggyűjtemény, meg ilyesmi, nem?
Öhöm .. hát csak enyhén parázok ... eddig kb 20 tételt néztem át, de hát azokat se nagyon tudom, mert már elfelejtettem ... szal van 11 napom hogy bemagoljak 60 tételt :P ... Szerencsére tavaly megvolt az infó ... hát szerintem szörnyű volt ... kihúztam az egyetlen olyan tételt ami ki se volt dolgozva rendesen, mert nem találtam hozzá anyagot :P. Remélem idén nagyobb szerencsém lesz :P. Mindenhol azt olvassa az embert, hogy jajj a szóbeli milyen könnyű, mert segítenek a tanárok, de én ezt valahogy nem vettem észre : (, bár szivatni tényleg nem szivattak tavaly xx : ).
Am igazából szerintem az is a rossz, hogy néha várni kell akár 6-7 órát, plusz még bent is órákat ... ha ez nem lenne lehet, hogy könnyebb lenne :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!