Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Félek a kémia szóbelitől!...

Félek a kémia szóbelitől! Lehet, hogy el sem kéne mennem?

Figyelt kérdés

Előrehozottan csináltam, csak hogy jövőre kevesebb legyen egy tantárggyal. Az írásbelim csak 55%-os lett, nagyon kellene egy jó szóbeli.

Meg lehet csinálni jóra? :S

2011. jún. 18. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, én most rendes érettségizem, 49 % lett csak az írás, és bár nagyon nincs kedvem, többet veszítek vele, mint nyerek, ha nem csinálnám a szóbelit. Így még lesz egy kevés esélyem; ha nem megyek el, még annyi sem. ( amúgy a többi mind 5).

Neked azt javaslom, hogy jól gondold meg, ha számít a továbbtanulásodba. Maximum 70%-osat tudsz elérni a szóbelivel, elég lenne az neked? Amennyiben most lerakod, már nem mehetsz középszintűzni a rendes érettségik letétele előtt, csak szintemelő vizsgát tehetsz, ami ugye nehéz, de nem lehetetlen, és akár jól is járhatsz vele. Ha orvosi a cél, szerintem még jobban is jársz egy kémia emelttel, ennek olvass utána.

Ha úgy döntesz, hogy nem mész el, akkor itt van az egész nyár, fel tudsz készülni az őszire középszinten (hiszen már elvileg kell, hogy legyen némi alapod, ha erre készültél), én a helyedben ezt csinálnám. És ha még AZ SEM sikerül jól, még mindig ott van az év végi érettségi. :D De amúgy tényleg jobban jársz, ha leteszed előre, mert én 6-ot csináltam most egyben, van, akinek könnyen megy, nekem nem ment úgy, mert a suliban elég szívatós tanáraim voltak a főtantárgyakból és állandóan gürizni kellett vmit. Ráadásul és nem is duplázásra mentem ( most utólag már bánom egy kicsit). Szóval sajnos nekem már csak ennyi tellett a kémiára, előrehozottan biztos, hogy jobban sikerült volna.

Szó ami szó, szerintem hagyd most ezt és menj az őszire, jobban jársz vele.

2011. jún. 18. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:
A kémia szóbeli röhejesen egyszerű, nincs mitől paráznod. Minimális az elvárt szint, a kísérletek pedig nevetségesen egyszerűek. Ha tudsz pár értelmes mondatot összehozni az adott témáról, akkor biztosan sikerülni fog.
2011. jún. 19. 01:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Utolsó: te vagy a vegyészmérnök, aki mindenhova ezt írja? Szerintem abszolút tanárfüggő, hogy mennyire csinálja neked nehéznek.
2011. jún. 19. 01:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem megyek el, már le is beszéltem az ofővel. Nagyon szívatós volt ez az idei. :S

Köszönöm a válaszokat!

Amúgy első válaszoló, hová szerettél volna menni? Én is orvosira készülnék..

2011. jún. 19. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Én gyógyszerészetre, de még ha fel is vennének, ilyen alapokkal kérdéses, hogy megállnám-e a helyem. Persze más szakokat is megjelöltem, ahova jók az esélyeim.
2011. jún. 19. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Az idő volt rá szörnyen kevés, szóval ne érezd magad hülyének. :S

Sok sikert neked, bárhogy is alakul a sorsod!

2011. jún. 19. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:
:D Az is igaz, de én tényleg nem voltam elég felkészült. Pl. pH-számítást az életben nem gyakoroltam, mert azt olvastam, nem jellemző ez a szint közép érettségin.Igazából nagyon kevés idő maradt a kémiára az emelt biosz és mondjuk a töri, matek átvétele mellett. Habár írásbelire nem kellett volna magam különösebben egyikre sem megerőltetni, most már mindegy. Már csak a szóbeliken kell túlesnem, aztán lesz, ami lesz. :) És neked is sok sikert a kémiához, meg a többihez is. Egy jótanács: minél kevesebbet stresszelsz, annál hatékonyabb vagy. Az utolsó félév nagyon paráztatós lesz, ha úgy érzed, nem vagy elég felkészült. Ha van rá módod, szerintem a nyelvet is érdemes előre lerakni.
2011. jún. 20. 04:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!