Elrontottam a jövőm?
pl. geofizikusra olyan alacsony pontszámmal lehetett bekerülni (akár 2-es matek érettségivel is... ELTE TTK), hogy egy idő után inkább nem töltötték fel a keretet és megemelték a ponthatárt (ez még az ősidőkben volt anno 7-8 éve, gondolom ma se jobb a helyzet)
lehet, hogy jó a képzés, de Magyarországon az efféle pálya egzisztenciális öngyilkosság...
ergo
nincs nagy érdeklődés...
Kérdező!
"Bizarr" az érdeklődésed:)
ettől függetlenül ne tartsd vissza magad! ha kellőképpen fanatikus és tehetséges vagy akkor nagyon érdekes NEMZETKÖZI pálya várhat rád...
pl. a tengerentúlon..
Nem bizarr a kérdező érdeklődése. A fizikus az egyik legpiacképesebb végzettség, fejlesztőmérnökként 1 millió körül kezdődnek a jobb fizetések.
Fizikus hallgatók rendszerint már egyetem alatt elkezdenek dolgozni, igen magas fizetéssel.
én mást hallottam...
és az ELTE TTK-n végeztem és ennek alapján állítom:
szinte minden szak esetében nagyon komoly probléma az elhelyezkedés, rengeteg a pályaelhagyó...
PS: külföldön nagyon jól meg lehet ebből élni...
(mármint fizikusként, de ott se minden bokorba kell efféle tudás... anno a mi nagyjaink is Új Mexikóban kötöttek ki a sivatagban:) és atombombát fabrikáltak:) jó meló lehetett:)
10:52
a fejlesztőmérnök nem fizikus
+ édesapám fejlesztőmérnök volt, még néhány szabadalmaztatott találmánya is volt
jobban járt volna ha könyvelőnek megy:)
vagy cukrásznak:) (ő mindig ezzel szokott példálózni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!