Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van még esélyem, vagy elrontot...

Van még esélyem, vagy elrontottam az egész életem?

Figyelt kérdés

Hiányzások, családi problémák és költözések miatt eléggé tré lesz a bizonyítványom. Mondom a jegyeimet, hogy lássátok:D

Matek:3

Angol:4

Irodalom:5

Nyelvtan:4 (bár nekünk a 2 magyar összevan vonva, és lehet egy jegyet kapunk, de akkoris 4 vagy 5 )

Föci:3

Biosz:3

Fizika:3

Kémia:2

Töri:5

Rajz:4

Technika:4

Info:5

Ének:5

Néptánc:5

Nekem kudarc. Főleg mert a matek meg a kémia jegyemről nem tehetek.. másfél hónapig voltam fertőző beteg, második félév elején, és nemtudtam bepótolni teljesen a dolgokat, és megíratta a tanár a témazárókat így is.. azt mondta szívfájdalma vagyok mert ötösre tudom a dolgokat, csak új anyag volt amiről teljesen hiányoztam, 3 is..

félévkor ötös voltam mindenből föcin, bioszon, kémián és fizikán kívűl. Föciből bioszból kémiából 4es, fizikából kettes.

Nagyon parázok, hogy nem kerülhetek így be majd jó suliba, és elhatároztam hogy nyolcadikban még ha hiányzok akkor is ha kell érvágásig, de hajtani fogok, bármi is legyen.

Találtam egy szimpatikus iskolát, de pár nagyokos osztálytársam azzal rémisztget hogy ott érvágásig kell hajtani minden nap, és kemény nagyon.

Fazekas Mihályról lenne szó, társadalom tudomány szak.

Van aki odajár? mert ott 4 tantárgyból 2 választható ami nálam a töri lesz, meg a magyar ( de mint mondtam azt még nemtudom hogy lesz a magyar jegy, de még ha 4es is, az is 9 pont a 10ből mert összesen jegyekből 20 pont jöhet össze)

Vélemények, hova érdemes még beadnom majd, esetleg javaslatok?

Bármi érdekel, fogékony vagyok szinte mindenre.:D

De szeretném valahogy hasznosítani kommunikációs, szövegértési készségeimet, hiszen rengeteg verseny, iskolai előadás és számos oklevél, igazgatói dícséret bizonyítja hogy van tehetségem, és koromhoz képest értetten bánok a szavakkal.

Ezt nem azért tettem hozzá, hogy nagyzoljak, hanem hogy tiszta legyen, hogy mik az "értékeim".

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2011. jún. 3. 15:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem az első és a legfontosabb:ne stresszelj és ne tedd tönkre magad!Hidd el,annyit semmi nem ér,a suli pláne nem (saját bőrömön tapasztaltam meg).

Gondolom,7.-es vagy általános iskolában.Nem rontottad el az életedet,koránt sem! Ezt felejtsd el!Én középsuliba járok,egy elég húzósba,ez is az ország egyik legjobb gimije,de nem a Fazekas,úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.Igaz,hogy baromi sokat kell tanulni,de vedd lazán!Én eljutottam odáig,"hogy lesz ami lesz" alapon beülök a dolgozatra,előtte tanulok rá,ennyit tehettem,kész.De annyit tényleg nem ér,hogy összeizguld magad.A görcsösség inkább ront mint javít.

A gimi biztos keményebb lesz,arra azért számíts,pláne az egyetem.Én pl. orvosira készülök,úgyhogy a következő két évet jól meg kell tolnom,de nem félek.

Emlékszem egy mondásra,ami szerintem tanulságos:"Nem az a fontos,hogy elérjük a célunkat,hanem hogy minden tőlünk telhetőt beleadtunk-e és hogy azon az úton,ami odáig vezetett,végig küzdöttünk-e érte."

Kitartást neked:)

Egy orvosira készülő

2011. jún. 3. 16:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha az egész életed a 7. és 8. osztályon múlna, akkor szinte alig lenne egy-két ember jó egyetemen. Marhára mind1 milyen jegyeid vannak, tanulj csak rendesen, jövőre jobbak lesznek. Ha nem is kerülsz be az álomiskoládba, attól még nem lesz világvége mégpedig két dologból. 1. a híres iskola nem egyenlő a jó iskolával. Én például az ország egyik legjobb gimijébe jártam és az egész egy csalódás volt...2. bármikor lehet iskolát váltani. Felvesznek x gimibe és rögtön az első héten átiratkozol y-ba. Lehet ilyet.

Én arra kényszerültem a híres neves gimim miatt, hogy halasztanom kell egy évet. És akkor mi van? 1 évvel később ugyan, de megyek oda, ahova akarok. Egy rossz döntéstől nem csesztem el az életemet. Te meg ráadásul csak általános iskolás vagy. Ott még nincs semmi.

2011. jún. 3. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!