Mit gondoltok az alábbi egyetemi szakokról?

Figyelt kérdés

Szóval előre leszögezem, hogy azért teszem fel ezt a kérdést, mert szeretek előretervezni és érdekelnének a valódi emberek tapasztalatai, tanácsai, gondolatai, minden ami nem a Chat Gpt-től van.

Még van pár évem az érettségiig, de úgy tervezem, hogy töriből és angolból fogok emeltezni. Úgy látom, hogy leginkább a társadalomtudományok és a gazdaságtudományok érdekelnek, illetve elvétve a bölcsészettudomány vagy természettudomány.

Az alábbi szakok érdekelnek:

Nemzetközi tanulmányok

Szociológia

Politológia

Anglisztika

Gazdálkodás és menedzsment

Közgazdaságtan

Nemzetközi gazdálkodás

Turizmus és vendéglátás

Földrajz

febr. 5. 19:18
 1/8 anonim válasza:
9%
Én valami olyat választanék amivel munkád is lesz
febr. 5. 19:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Le kellene szűkíteni, mert ezek eléggé szerteágazóak.

Van rálátásom, melyik munkával milyen lehetőségek vannak, de nem tudom, van-e értelme belemenni.

febr. 5. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
A fele eleve piacképtelen szak, a másik fele meg az lesz mire végzel.
febr. 5. 20:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Jó azt tudtam hogy a politológia meg anglisztika nem sok mindenre jó, de a közgazdaságtannal és gazdmennel mi a baj?
febr. 5. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Turizmus és vendéglátás sok területén nem is szükséges feltétlen diploma, inkább a gyakorlat számít. Akikkel én végeztem eléggé szerte ágazó módon helyezkedtek el. Ebből néhány érdekesebb sztori:

- volt aki üzemeltetett helyeket egy jó darabig, de a Covid helyzet odavágta a dolgot

- volt aki vendéglátásban nagyon fancy étterembe készítette az ételeket

- valaki boltot vezetett sokáig, de ő már más területen dolgozik most.

Nemzetközi gazdálkodással főleg beszerzés vagy fuvarszervezes területen tudsz elhelyezkedni. De ez a beszerzési terület is olyan nagyjából, hogy a kisebb beszerzéseket, akire tudják azt rátestálják.

Gazdálkodás és menedzsment: ezen a szakon évente kB. 1000-en végeznek, csak hogy a nagyságrendjét szemléltessem. Nagyon telített ha ezt választod akkor legyen valami spec. skilled még pluszba.

Előbbi kettő esetbe pedig a nyelvtudás fontos még, régebben két idegen nyelvből kellett lenni nyelvvizsganak a diploma megszerzésehez. Most nem tudom pontosan, hogy elvárás-e még.

febr. 6. 06:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm 5-ös

Engem az igazság érdekel, hiszen nem akarok büfészakra menni, de azért szerintem ez már túlzás hogy az orvosin és a mérnökin kívűl minden büfészak, vagy ha nem az akkor meg örökké munkanélküli leszel vagy minimálbérért dolgozol majd… szerintem vannak sokan a világban akik nem mérnökök vagy orvosok és valahogy megélnek, jól élnek. Nem hinném, hogy egy gazdasági szakkal +3-4 nyelvvizsgával se Nyugaton se itt ne lehetne elhelyezkedni jó pozícióban… nyilván az anglisztika, politológia, szociológia kicsit büfé, de ezekkel is ellehet valahogy helyezkedni

febr. 6. 17:27
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
#6: mit dolgoznál gazdasági végzettséggel?
febr. 6. 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
# 5 voltam, én egyébként a pénzügy számvitel szakot ajánlom (én ezen a szakon végeztem) vagy ami még szintén az a gazdaság informatika. Lehet mai fejjel már inkább utóbbit választanám. Mert az IT tudás a gazdasági mellé nagyon hasznos. Pénzügy számvitel alapszak elvégzésével lehetsz akár könyvelő, adótanácsadó, kontroller vagy pénzügyes is. Remélem nem baj, hogy leírtam. Hátha esetleg elgondolkozol rajta. :)
febr. 6. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!