Turizmus-menedzsment/vendéglátás szakokról mi a véleményetek?
Full baromság, és büfészak. Ahhoz, hogy idegenvezető legyél nem kell ez a szak.
Haverom ilyen szakra jár, és henyél egésznap kb. Random ppt-kre kap ötösöket, meg hogy pakol a tanárnak nyílt napon és ez ötös. Vizsgája kb soha nincs is, max egy ha van. Egy vicc az egész szerintem (ELTE). Komoly szakokon egyáltalán nincs ilyen(pl.: Nálunk sem.)
Ha valahol, az idegenforgalom-vendéglátásban hatalmas munkaerő hiány van, képzettség nélkül is nagyon könnyű bekerülni és az alacsonyabb szintjein dolgozni.
Magasabb szinteken már előfordulhat, hogy jól jöhet egy diploma, ha mondjuk vállalatigazgatói babérokra törsz. Mindenképp érdemesebb lehet előbb elkezdened alacsony szinten dolgozni, gyakorlati tapasztalatokat, kapcsolatokat (meg pénzt) szerezni. Egyetemi képzés felé majd akkor elindulni, amikor már tudod, hogy pontosan merre képzeled a jövődet és kiderítetted, hogy oda mire is volna szükséged, hogy bejuss, hol és milyen képzés tud ehhez hozzásegíteni.
Ha kifejezetten idegenvezetés a célod, akkor szerintem szaktanfolyamok felé nézelődj, ne egyetem után. De lehet, hogy érdemesebb megpróbálnod előbb konkrét állásokra jelentkezni, cégeket megkeresni, hogy szeretnél náluk dolgozni, mert még az sem kizárt, hogy ők akár hajlandók is lehetnek segíteni a képzésedben, akár fizetik is, cserébe, hogy aztán ledolgozod náluk a díját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!