Melyik a jobb? BME vagy Óbudai Egyetem?

Figyelt kérdés

febr. 2. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

A BME, mert rövidebb leírni.

Kicsit lehetnél konkrétabb.

febr. 2. 16:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Mechatronikai, villamos, vagy gépészmérnök szakra mennék.
febr. 2. 17:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Írd be mindkettőt.

Nyilván a magasabb pontszámú BME vel kezdődően. Ha elszánt vagy, bírni fogod a BME-t.

Ha szereted a kisebb, barátibb, közösséget, válaszd az Óbudait.

Ingyen egyik diploma se lesz.

Légy elszánt, és ne halogasd a tennivalókat, ha felvesznek.

Sok sikert!

febr. 2. 19:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Szóval a BME keményebb, de megéri?

febr. 2. 19:50
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem felesleges 7 félévig szpni, ha Óbudain ugyanazt a tudást, sőt alkalmazva is, kapod meg minimális szívatásokkal.
febr. 28. 00:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, ugyanazt a tudást, meg még a gyakorlatot is, rövidebb idő alatt, mi? :D
febr. 28. 13:58
 7/9 anonim ***** válasza:
BSC mindkét helyen 7 félév. Csak más a tananyag megközelítése, és a tanárok hozzáállása.
febr. 28. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:

A BME nehezebb, nagyobb a presztízse.

Ha nagyon okos vagy, szerintem megéri. Ha csak szenvednél, bukdácsolnál, akkor inkább az ÓE-re érdemes menni. ÓE azért is jó, mert több jegyzet van (bár sokszor régiek, elavultak) és van levelező képzésforma is.

De igazából minden egyetemen egy csomó fölösleges dolgot is megtanítanak, amit úgy sem fogsz használni a munkában.

márc. 1. 00:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Tökmind1. Én Kandós (ÓE) voltam, és ugyanolyan jó meg fos mérnököket köp ki mindkét intézmény magukból. Nem az egyetem neve fogja meghatározni, hogy milyen minőségű mérnök leszel, hanem te magad.

Találkoztam kegyetlen szar BME-VIK-es mérnökökkel, akiknél egy technikus is többet tud. Az, hogy egy képzést elvégzel, konkrétan semmit sem jelent. Én évfolyamelsőként ugyanazt a diplomát kaptam meg, mint az évfolyam legszarabb hallgatója.

Az egyetem ad egy alapot, de például a villany tipikusan az a szakma, ahol a papír semmit sem számít. Túl nagy terület a villany ahhoz, hogy 3.5+2 év alatt bármihez is épkézláb érts. Ez egy élethosszig tanulós szak, amiből következik, hogy úgy is az iparban fogod megtanulni a dolgokat magadtól cikkeket/könyveket olvasva, meg a kollegáktól ellesve. Az egyetem nem az iparra készít fel. De nem is ez a dolga.

Szóval tökmind1 melyiket választod. Menj oda, amelyiknek jobban tetszik a hangulata, mert minimum 3.5 éven keresztül oda fogsz járni, nem árt ha a campust is szereted. A nyílt napos bullshit dumákat meg se halljad. Attól menj el, nézelődj, de ne amiatt válaszd az egyiket vagy a másikat, mert "azt mondták". Megsúgom a nyílt napokat tartók nem a legjobb szakemberek szoktak lenni, hanem azok akik PR szempontból profik.

márc. 1. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!