Hova menjek tovább?

Figyelt kérdés
sziasztok! Tudom elég kétségbeesett itt, ilyenkor tanácsot kérni, de úgy érzem h bele fogok bolondulni ebbe a dologba. Angolból és történelemből emeltezem és van C1-es angol nyelvvizsgám. Eddig mindig csak a közgáz volt az agyamba mint választási lehetőség de az elmúlt időben eszembe jutott több lehetőség is ami érdekelne. Nem akarok egy fellángolás miatt itt nagy karrierdöntéseket hozni szóval nagyom megköszönném ha nálam tapasztaltabbtól kapnék valami visszaigazolást. Elgondolkodtam a tanáron, azon belül is töri, angol. Kommédia angolul és a jogász is opció.

ma 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt válaszd, amit szabaidődben is csinálnál és ezek közül a legszívesebben.

Megtudnál bírkozni 35 kamasszal minden egyes nap? Javítanál dolgozatokat este is otthonról, mint hobbi? Nem bánnád, hogy ugyanazt az anyagot adod le minden évben pepitában?

Kommunikáció és média. Alapvetően érdekes szakma, nem vagyok benne annyira, de nagyon kreatívnak kell lenni, hogy jó legyél benne. Weboldalak, reklámok, közösségi média kezelése, rendezvényekre járás, piackutatás. Ebben érzed úgy, hogy kitudnád élni a szenvedélyed?

A jogász kőkemény szak és utána csak simán nem találsz állást vele. Itt is nagyon jónak kell lenni, vagy leragadsz ott hogy adásvételikkel foglalkozol csak, vagy egy önkormányzatnál ülsz és csak rendeleteket és törvényeket értelmezel. Mire karriered lesz, leszel 40 éves és talán addigra tudsz foglalkozni azzal a résszel, ami neked tetszik belőle. Végülis ha saját irodád lesz addigra, otthonról is tudsz dolgozni akár.

Magán élet mellett a tanári hivatás és a jogász szerintem a legnehezebb.

A kommmédia és a kermark stb. tipikusan végezhetőek 8-4-ig.

ma 11:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi volt eddig a közgáz mellett szóló érv és mik az érvek a mostaniak mellett?
ma 11:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Soha nem volt egy nagy álmom gyerekként, hogy én most agysebész leszek. Szüleim mindig mondták tanuljak rendesen, 4,5ös átlagom van. Családban vannak közgazdászok akik mindig mondták h ez a diploma mindenre és semmire se jó egyszerre. Megy a matek és a töri és érdekel a gazdaság (asszem, nem tudom, megbolondulok). A barátaim kezdték el mondogatni h túlképzés van a közgazdászok terén és Mo.-n nehéz vele elhelyezkedni és jobban járnék egy jogi vagy bölcsész diplomával.
ma 12:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Másrészt amit mondanak a joggal hogy nagyon jó alapdiploma amire tudok építkezni, akár később a közgázzal. Nem tudom hogy szeretnék-e még ennyi időt eltölteni az iskolapadban és hogy 3-4 év múlva mi lesz a kis fejecskémbe evvel kapcsolatban. Szüleim mindenbe támogatnak, azt mondták h akármi lesz ők mosolyognak ami egy nagyon jó és egyben rémisztő dolog is.
ma 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!