Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova menjek tovább tanulni...

Hova menjek tovább tanulni ilyen érdeklődéssel?

Figyelt kérdés
Már nagyon nincs sok időm a felvételi sor leadásáig és jelen helyzetbe amit eddig meg szeretnék jelölni elsőnek kezdek elbizonytalanodni, hogy tényleg való e nekem. Matekból fogok emeltezni és szeretem is és szerintem egész jól megy is. Emellett érdekel a fizika is és abból is fogok érettségizni. És ezek alapján szeretném a villamosmérnökit megjelölni. VISZONT a napokba teljesen elbizonytalanodtam, hogy tényleg való e nekem, igazából szimpatikus de nem tudom őszintén legyek e az. Amúgy emellett nagyon szeretek kézműveskedni például horgolni, hímezni, rajzolni bár az annyira nem megy inkább csak átmásolni szoktam. Szeretek egyedül lenni és könyveket olvasni viszont ezekkel az érdeklődésekkel meg a sulis tanulmányaimmal nem tudom tényleg mi lenne a legideálisabb szakma nekem amit tanulhatnék. Esetleg valami ötlet? Ha van ötlet mellé egyetemet is szívesen fogadok ahol tanulhatnék?

jan. 11. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
91%
Matek+fizika az erősen a mérnöki irányba vinne el. Esetleg természettudományok vagy tanári. Ha nem is villamosmérmöki, de rengeteg izgalmas műszaki ágazat van, ahol talán a kreativitásodat is kiélheted a késöbbiekben például ipari termék és formatervező mérnök. Egyéb mérnöki szakok, amik érdekesek lehetnek: gépészmérnök, járműmérnök, építészmérnök, olajmérnök, kiberbiztonsági mérnök, stbstb
jan. 11. 22:29
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

"nem tudom őszintén legyek e az"

Micsoda?

Amíg ezt nem tudod, legalább az irányt, addig ne tanulj tovább (így is elég palyatevesztett szenved az egyetemeken, a gyk-n is láthatod...).

jan. 12. 07:48
 3/3 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom gimnáziumból jössz. Leírom mit gondolok, egyszerre tanultam villamosmérnöki és fizikus szakon.

Természettudományi pályára tudnál menni ezzel, viszont ott a matek/fizika szakkal vagy elmész tanár, vagy gazdasági pályán helyezkedsz el ezzel a diplomával (igen, nincs gazdasági végzettséged, de matematikai elemzéseket illetve programozást tudsz csinálni, matekból pedig jobb vagy mint egy közgazdász) , vagy pedig elmehetsz programozónak, bár ott nehéz elhelyezkedni.

A másik út a mérnöki. A mérnökin fontos megjegyeznem, hogy szép és jó a matematika és fizika tudás, de ha nem ismered a szakmai tárgyakat akkor nem leszel jó mérnök. Ha ennyire bizonytalan vagy, csinálj meg érettségi után egy technikusit, amivel lesz egy jó szakmád. Ezzel semmit se vesztese: nem kell megszakadnod, tanulsz új dolgokat, és lesz egy jó szakmád. Az ott megszerzett tudás jelentősen megkönnyítheti a villamosmérnöki tanulmányodat!

Pár szó a villamosmérnök szakmáról.

Én érettségi után nagyon gondolkoztam, hogy fizikusnak vagy villamosmérnöknek menjek, végül kipróbáltam mindkettőt. Mivel gyakorlati típus vagyok nekem a villamosmérnöki jobban tetszett. Villamosmérnökként ugyanúgy foglalkozhatsz fizikával is, például irányíthatsz és szabályozhatsz különböző fizikai folyamatokat elektromos úton (legyen az egy szellőző rendszer, vagy egy tempomat beállítása). Egyébként kis történelem: régen nem volt villamosmérnöki diploma, olyan volt hogy gépészmérnök villamos szakiránnyal. A villamosmérnök egyébként - ha érteni is akarsz hozzá nagyon - akkor egy elég nehéz képzés, jelentős matematikai és fizikai tudás szükséges hozzá (matekból a komplex számok és a differenciál egyletek szükségesek). Az összes elektromos területet egyszerre tudni pedig szerintem lehetetlen: programozás, analóg-digitális elektronika, számítógép hálózatok, automatika, energetika, gépészet...stb. Szóval lesz lehetőséged szakosodni is bőven. De az elektromosság egy csodálatos világ, körbe vesz bennünket és életünk elképzelhetetlen nélküle (gondolj csak áramszünetre).

Egyetemből én az Óbudait ajánlom. Nagyon gyakorlatias a képzés, és olyanokat tanulsz ott amiknek a későbbiekben hasznát is veszed!

Remélem tudtam segíteni 😉

jan. 18. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!