Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen mérnöki irányba menjek...

Milyen mérnöki irányba menjek tovább tanulni?

Figyelt kérdés
Hónapok óta ezen gondolkodok hova menjek tovább. Most idén fogok érettségizni és felvételizni. A villamos mérnök és a biztonságtechnikai mérnök között vacillálok. A pontszámok meg a bejutás nekem most nem fontos inkább azt nem tudom, hogy melyik illene jobban hozzám. Matekból fogok emelt érettségit tenni és szeretek is azzal foglalkozni, emellett fizikából is érettségizem. Szeretem ezt is és megy is. Infóból nem érettségizem de nagyon szeretem, és mindig is ment. Esetleg aki ilyen irányba tanul/tanult az elmondaná a véleményeit, tapasztalatait?

nov. 9. 22:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha semmilyen más személyes preferenciád nincs, minthogy most milyen tárgyakat szeretsz, akkor azt a bsc - t választanám, ahonnan többféle msc választható. Akkor még később is finomíthatod az elképzelésedet.
nov. 10. 08:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztonságtechnikai mérnökként jogot is fogsz tanulni, meg lesz egy féléves fegyverekkel kapcsolatos tárgyad, emellett elektrotechnika, meg minden egyéb mérnöki tárgy(matek, fizika, mechanika, stb). Én vagyonvédelemmel foglalkozom, és nálunk is van például egy Biztonságtechnikai mérnök. Kb bohóc munkája van, semmi mérnökit nem csinál. Egésznap rohangál az őrökhöz, meg ellenőrzi az írástudatlan őröket(csak mondom, hogy ellenőrnek sok helyen 8 általánossal felvesznek). Meg papírok után rohangál, a területi vezetők dumálnak neki, hogy honnan milyen őrnaplót hozzon el, stb.

Kínjában inkább elment egy egyetemre óraadó tanárnak. :D

Villamosmérnökként azért nem ilyen irtó ciki munkád lenne.

nov. 10. 08:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kéne valami affinitást felmutatni. Statisztikára alkalmas számú villamosmérnökkel nem találkoztam (csak mintegy 50-70 fővel), de akik, hogy úgy mondjam, véletlenszerűen választották ezt a pályát, azokban valami tüske benne is maradt. A jó villamosmérnökökről ki szokott derülni, hogy ők már általános iskolában szakkörre jártak, vagy amatőrködtek, forrasztgattak otthon ezt azt amazt, satöbbi.
nov. 10. 09:34
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Villamosmérnök. Az egyetem szívás, de nem lesznek utána megélhetési gondjaid. Ha Pestre akarsz menni, akkor inkább az Óbudaira menj, ne a BME-re.
nov. 10. 11:59
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

"az Óbudaira menj, ne a BME-re"

Ja, ott olyan félmérnököket képeznek.

nov. 10. 15:38
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
5 vagy inkább olyanok kapnak diplomát, akiknek van affinitásuk a szakmához és nem csak szimpla seggnyalók
nov. 10. 17:11
 7/12 anonim ***** válasza:
31%
Seggnyalók? :D El kéne menned orvoshoz.
nov. 10. 18:35
 8/12 anonim ***** válasza:
53%

Vannak olyan területek, ahol teljesen mindegy, hogy milyen mérnök vagy, mert az adott cég (vagy akár egy esetleges saját vállalkozás) a mérnöki gondolkodásmódot keresi benned, nem pedig azt, hogy egyetemi éveid alatt milyen ügyesen tudtál képleteket és definíciókat magolni (BME).

A tudás, amit az egyetemi éveid alatt megszerzel alapvetően ugyanaz minden egyetemre nézve, csak valahol jobban megszívatnak a vizsgákon és ZH-kon olyan dolgokból, amit a számonkérés után pár hónappal úgyis elfelejtesz és abszolút nem hasznos számodra semmilyen mértékben, mert az adott szabványtáblázatokból vagy kézikönyvekből bármikor ki tudod keresni és az a lényeg, hogy tudd, hol kell keresni és értsd azt amire kerestél.

Tanuld meg mértékkel használni az AI-t, tanulj problémamegoldási képességeket és tanuld meg hogy mi miért működik úgy, ahogy működik a saját szakterületeden. Senkit nem fog érdekelni, hogy mennyire vágod fejből a függvényanalízist vagy a diffegyenleteket. Akkor leszel sikeres, ha ezeket tudod megfelelően használni és a cégnek profitot termelni a problémamegoldó képességeiddel. Az ég világon senkit nem érdekel hogy hanyas lett a matek 2. vagy a fizika 3., vagy hogy államvizsgán mit húztál és hanyasra feleltél belőle. Az fog számítani, hogy ha elédraknak egy mérnöki problémát, akkor legyen eszed megérteni, megoldani és tudd, hogy hol kell keresni a megoldásokra az inspirációt.

nov. 10. 21:04
 9/12 anonim ***** válasza:

"egyetemi éveid alatt milyen ügyesen tudtál képleteket és definíciókat magolni (BME)"

Ez nagy hülyeség. Ilyen nincs. A BME-n nem a magolás a lényeg.

"A tudás, amit az egyetemi éveid alatt megszerzel alapvetően ugyanaz minden egyetemre nézve"

Dehogy. A főiskolákból lett egyetemek a lelkük mélyén főiskolák maradtak.

"csak valahol jobban megszívatnak a vizsgákon és ZH-kon olyan dolgokból, amit a számonkérés után pár hónappal úgyis elfelejtesz és abszolút nem hasznos számodra semmilyen mértékben"

Ez teljesen értelmetlen. Az egyetemre a hallgatók egy része azért megy, hogy tudást szerezzen - ezt az igényt elégítik ki az oktatók. ezért hívják egyetemnek, és nem dalárdának. Nyilván van, aki csak a papírra áhítozik kedélyes kocsmázással eltöltött 5 év alatt, hát ők érezhetik azt, hogy a tudás átvétele az fájdalmas, személyre szóló kiszúrás.

"mert az adott szabványtáblázatokból vagy kézikönyvekből bármikor ki tudod keresni és az a lényeg, hogy tudd, hol kell keresni és értsd azt amire kerestél."

A műegyetemen nem a szabványtáblázat a lényeg, hanem a modellképzés.

"Senkit nem fog érdekelni, hogy mennyire vágod fejből a függvényanalízist vagy a diffegyenleteket. Akkor leszel sikeres, ha ezeket tudod megfelelően használni és a cégnek profitot termelni a problémamegoldó képességeiddel. Az ég világon senkit nem érdekel hogy hanyas lett a matek 2. vagy a fizika 3., vagy hogy államvizsgán mit húztál és hanyasra feleltél belőle."

Totálisan egyetértek. Csakhogy:

"Az fog számítani, hogy ha elédraknak egy mérnöki problémát, akkor legyen eszed megérteni, megoldani és tudd, hogy hol kell keresni a megoldásokra az inspirációt."

Itt viszont visszalyukadunk arra, hogy a műegyetem szól a modellképzésről, és az ahhoz szükséges háttérről., mivel a megoldás az többnyire matematika, egyetemi szinten.

nov. 11. 08:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Villamosmernoki sokkalta jobb !!! Ha a legjobb mérnöki kereset a cél akkor az info, villamos, mechatro trió lehet a legjobb választás, utána meg talán még a gépészet. A többi ( kB vám vagy 10 +) mernoki szak meg fizetéseket tekintve elég átlagos.
nov. 14. 16:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!