Külföldön inkább azok tanulnak, akik gazdagok, vagy azok, akik okosak?

Attol fugg melyik orszag de altalaban azok akiknek van penzuk.
USA-ban olyan draga az egyetem hogy a szegenyek csak nagyon sok hitellel tudnak tanulni.

Persze, el lehet menni külföldre tanulni, É. Macedóniában már 20 ezer forintos tandíjú egyetemek is vannak.
Bocsánat, rosszul fogalmaztam.
Alapvetően a nyugati országok jó egyetemein való tanulásra gondolok (pl. Németország, Egyesült Királyság, USA).

Is is, de valjuk be őszintén: aki egyszerű csalàdból jön, mint pl én is, hiába mennék ki olyan eus országba tanulni ahol pl a tandíj ingyen van, a megélhetésem (lakás, kaja) megint csak nem tudtam volna finanszírozni anyám 160 ezres nyugdíjából. Hiába dolgoztam diákként végig.
Hogy volt e megtakarításom? Volt, de mivel a szakom pedagógia, rájöttem nekem nem éri meg minden félretett pénzem felélnem és elvégeznem egy mesterképzést ami ország és nyelvspecifikus.
Ellenben vannak olyan szakok, amikket talán többre mehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!