Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Külföldön inkább azok tanulnak...

Külföldön inkább azok tanulnak, akik gazdagok, vagy azok, akik okosak?

Figyelt kérdés

febr. 8. 20:46
A kérdező szavazást indított:
Inkább a gazdagok
Inkább az okosak
16 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Már mindenki, így a válasz: is-is.
febr. 8. 20:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Attol fugg melyik orszag de altalaban azok akiknek van penzuk.

USA-ban olyan draga az egyetem hogy a szegenyek csak nagyon sok hitellel tudnak tanulni.

febr. 9. 03:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ösztöndíjak, amikkel a valamilyen szempontból kiemelkedő diákok tanulását támogatják.
febr. 9. 06:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A válasz nem ennyire szűkített. Amerika nyilván drága, meg a toplistás egyetemek nagy része. De egy csomó lehetőség van külföldön tanulni, ahol akár teljes ösztöndíjat is kaphat a külföldi diák. Ezen kívül még ott vannak az Erasmus és egyéb programok, amik szintén ösztöndíjasok. Ezekhez meg tanulmányi eredmény kell, nem gazdagság.
febr. 9. 16:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk azt, hogy valaki az érettségitől a diplomáig külföldön tanuljon, nem hiszem hogy meg lehet oldani erős háttér nélkül.
febr. 9. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Pl. Istanbulban van olyan ösztöndíjlehetőség, hogy nem csak a tandíjat de a szállást is fizetik és még valami pénzt is kapsz. Nyilván nagyon erős tanulmányi eredmény kell hozzá. Így nem tudom miért ne lehetne gazdag háttér nélkül külföldön tanulni. Illetve nálunk is van rengeteg külföldi diák, sokakkal beszélgettem és egyáltalán nem királyi családi háttérrel jönnek Magyarországra, ők is ösztöndíjprogramokban vesznek részt
febr. 9. 16:43
 7/8 A kérdező kommentje:

Persze, el lehet menni külföldre tanulni, É. Macedóniában már 20 ezer forintos tandíjú egyetemek is vannak.

Bocsánat, rosszul fogalmaztam.

Alapvetően a nyugati országok jó egyetemein való tanulásra gondolok (pl. Németország, Egyesült Királyság, USA).

febr. 9. 16:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Is is, de valjuk be őszintén: aki egyszerű csalàdból jön, mint pl én is, hiába mennék ki olyan eus országba tanulni ahol pl a tandíj ingyen van, a megélhetésem (lakás, kaja) megint csak nem tudtam volna finanszírozni anyám 160 ezres nyugdíjából. Hiába dolgoztam diákként végig.

Hogy volt e megtakarításom? Volt, de mivel a szakom pedagógia, rájöttem nekem nem éri meg minden félretett pénzem felélnem és elvégeznem egy mesterképzést ami ország és nyelvspecifikus.

Ellenben vannak olyan szakok, amikket talán többre mehetsz

febr. 10. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!