ELTE matek vagy fizika?
Cseppnyi esély van rá, hogy kutató lehetsz. Fizikával még azért mindig jobbak a kilátások, azok legalább valamit sejtenek a világ működéséről.
Illetve matematikai kutatóintézetről nem tudok, de anno létezett KFKI (talán most már más a neve)
Van, a Rényi Alfréd kutatóintézet.
Mindenképpen tudományos pályára szeretnék menni.

Én ELTE matekot végeztem, többen kutatnak az ismerősi körömből. Az igaz, hogy általában nem túl sok pénzért. De ha ügyes vagy, sok projektben részt tudsz venni, egy-egy projekt kb. 100 ezer Ft havonta, de ezeket általában meghatározott ideig, fél-egy évig kapják. Legalábbis ezt látom magam körül, 25-30 éves korosztályban.
Akiket ismerek, az egyetemeken kívül a Rényiben és a SZTAKI-ban kutatnak. Az, hogy nincs sikerélményük nem mondanám, ez gondolom nagyon függ attól, hogy mit kutatsz.
Köszönöm 7-es!
Tudom hogy nem keresnék sokat, de ez az álomszakmám, szóval nekem (ha nem is pénzben) megéri.
Mekkora esélyem van rá, hogy kutató lehet belőlem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!