Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan készüljek fel emelt...

Hogyan készüljek fel emelt fizika és matek érettségire? Ki milyen könyveket ajánl?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 19:15
 1/3 anonim válasza:
Én már próbáltam Emelt matek érettségi feladatlapot megoldani. Az kegyetlenül bonyolult. Járjál korrepetálásra fizetős tanárhoz.
tegnapelőtt 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Én emelt matek érettségit tettem, de engem mindig is nagyon érdekelt a matek, és jó is vagyok benne.

A négyjegyű függvénytáblázatot érdemes nézegetni, forgatni.

Meg esetleg a wikipédia is hasznos lehet, abban, amihez van kapcsolódó szócikk, de az a te szinteden lehet, hogy túl sok infót tartalmaz.

Én anno úgy is készültem, hogy rendszeresen oldottam meg feladatsorokat, tanárunk el is várta. Igazából az én időmben(2018) nagyon fontos volt az is, hogy normálisan leírd a gondolatmenetedet. Szóval lehet, hogy segít az, hogy rendszeresen oldj meg érettségi feladatsorokat, és tanuld meg jól használni a négyjegyűt, ha még lehet azt használni érettségin, mert nagyon sok dolog benne van.(főleg abban, aminek fehér borítója volt, és színessel voltak rajta a különböző tantárgyak megnevezései, tehát nem a sárga borítójú)

Ráadásul, ha valamit nem tudsz és megnézed a függvénytáblázatban, akkor abból még tanulni is tudsz.

Ha meg máshogy nem megy a feladat megoldása, akkor neten fenn vannak az érettségikhez a megoldókulcsok is, amiből meg tudod nézni, hogyan oldhattad meg a feladatokat.

Amit még érdemes lehet megnézni az a (tudtommal) 3 részes érettségire felkészítő feladatgyűjtemény-sorozat.

Vannak abban érdekes feladatok.

Fizikával kapcsolatban nem tudok sokat segíteni, mert abból csak közepet tettem le.

tegnapelőtt 22:34
 3/3 anonim válasza:
Én emelt fizikára úgy készültem tavaly, hogy az oktatási hivatal oldalán ami fent van követelmény azokat mind átnéztem és megtanultam, a kísérleteket a YouTube-on megtalálod. Jártam különtanárhoz,akivel érettségi feladatsort oldottunk, a számolási feladatokat. A tesztekből az összeset megcsináltam (2005 óta mindegyiket). Szóval nem könyvből tanultam, de az oktatási hivatalos fizika tankönyveket nem ajánlom, mert az nem tud emelt szintre felhozni. Emelt matekot nem fogok csinálni, de abból is biztos az érettségi követelményeket molyolnám meg a feladatlapokat.
tegnap 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!