Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fizika és biológia emelt...

Fizika és biológia emelt szintű érettségire hogyan készüljek fel úgy, hogy sikeres legyen? (80-90%)

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta orvosnak készülök és csak most leszek 10-es , de szeretek mindent megtervezni , szorgalmas és maximalista vagyok , ezért érdekelne ilyen korán mert nekem ez minden álmom és nagyon szeretném ha sikerülne:)Tudom , hogy orvosira a kémiát jobban szokás , de engem a fizika jobban érdekel.Bármiféle tanulási módszernek,könyvnek,feladatgyűjteménynek,tapasztalatnak,tanácsnak nagyon örülnék hogy hogyan érettségizzek sikeresen ebből a két tantárgyból a szóbeli és írásbeli részen egyaránt.

2012. jún. 27. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért szokás jobban a kémiát, mert anélkül nem tudod elvégezni az orvosit, sokkal nehezebb ott mint a fizika, az emelt szintnél is többet adnak le.

De ha ennél maradnál, akkor fizika emeltre a Holics László-féle könyvből tanulj.

2012. jún. 27. 21:50
 2/14 cukrosbrios válasza:
100%
Biológiából pedig a Gál Béla féle könyvet tudom neked ajanlani, és nagyon fontos, hogy keress neten, valamint töltsd ki az előző évi érettségi teszteteket.Sok sikert!
2012. jún. 28. 01:29
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

A biológia így okénak tűnik , de a fizika/kémiával nem tudom mit kezdjek. Igazából fizikából nagyon jó tanárom van , kémiából már kevésbé és ezért gondoltam a fizikára.Kémiából azt se tudom , hogyan állhatnék neki készülni és a számolási feladatok eléggé problémásak és nem tudom azokat belehet-e gyakorolni/tanulni.

2012. jún. 28. 20:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kémiát a legjobban a Villányi-könyvekből lehet tanulni/gyakorolni.
2012. jún. 28. 20:46
 5/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én ÁOK-os vagyok,sztem kémiával gyere..A biofizika semmi lesz a három félév biokémia és egy félév ált. Kémia mellett.Ráadásul késõbb is a kémia dominál majd.A fizikát meg lehet tanulni ötösre alapok nélkül is,a kémiát viszont sokkal nehezebb.
2012. jún. 28. 23:40
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi:) Akkor ebből úgy néz ki kémia lesz, Mozaikos tankönyvből tanulok meg akkor Villányi és lehet keresek magántanárt is...remélem sikerülni fog :)
2012. jún. 29. 14:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt válaszd, amiből jobb érettségit tudnál tenni. Az első a bekerülés.

Nekem nagyon rossz tanáraim voltak kémiából, nem is nagyon tudtam semmit, egy közép érettségit sem tudtam volna normálisan megírni. Viszont a fizika és a biosz jól ment, így azt választottam.

Bekerültem elsőre. Igaz, első évben megszenvedtem a kémiával, jóval többet kellett tanulnom, mint annak, aki abból érettségizett, de elsőre levizsgáztam félévkor is és év végén is (ráadásul nem is rossz jeggyel -4essel).

De azért ha mindkettő megy, akkor inkább a kémiát vidd, tényleg hasznosabb.

2012. jún. 29. 15:16
 8/14 bensdorp ***** válasza:
100%

Az előzőhöz csatlakoznék: hasznosabb a kémia az egyetemen, többet fogod tanulni, de ettől még ha nincsenek jó kémiatanárok a környéken, a fizika viszont nagyon jól megy, abból érettségizz inkább! Akkora mennyiségeket kell majd egyetemen tanulni, hogy az a kis különbség nem sokat fog számítani. De azért szívj magadba annyi kémiatudást, amennyit csak bírsz, még ha nem is érettségizel belőle!

Én gyógyszerészkarra járok, és mivel borzalmas kémiaoktatásunk volt gimnáziumban, fizikával jöttem. Nem a kémia miatt akartam gyógyszerész lenni, nagyon nem, hanem mert a szakma tetszett, a mindennapi teendők. A jegyeimen csak az első évben látszott különbség a kémia emeltezőkhöz képest, az is csak a számolások miatt, mert annyira a fizikus gondolatmenetekre állt az agyam. Aztán kiegyenlítődtek a különbségek (ami csak 4/5 közti különbséget jelentett), és a következő években már csak a sok-sok szorgalom és kitartás számít, na meg a logikus, összefüggéseket kereső látásmód. Ha még gyógyszerészkaron sem számított, hogy alig tanultam előtte kémiát, ne félj, orvosin távolról sem fog! :)

2012. jún. 29. 15:26
 9/14 A kérdező kommentje:

Fizikából tényleg nagyon jól fel tudok készülni és még érdekel is. Szóval köszi , inkább tényleg ennél maradok. :))

Énis gondolkoztam a gyógyszerészszakon egy ideig , lehet hogy másodiknak befogom jelölni csak én azt hittem hogy oda tényleg nagyon a kémia kell és aki nem abból érettségizik annak annyi de ezek szerint nem ,szóval köszönöm nagyon a válaszodat!:) Kémiából azért igyekszem csak a tanárom kissé nehezen magyaráz:)

2012. jún. 29. 19:09
 10/14 A kérdező kommentje:
És még megkérdezhetném az utolsó válaszolótól hogy annak idején hogyan készült és miből a fizika emelt szintű érettségire?
2012. jún. 29. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!