Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fizika és biológia emelt...

Fizika és biológia emelt szintű érettségire hogyan készüljek fel úgy, hogy sikeres legyen? (80-90%)

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta orvosnak készülök és csak most leszek 10-es , de szeretek mindent megtervezni , szorgalmas és maximalista vagyok , ezért érdekelne ilyen korán mert nekem ez minden álmom és nagyon szeretném ha sikerülne:)Tudom , hogy orvosira a kémiát jobban szokás , de engem a fizika jobban érdekel.Bármiféle tanulási módszernek,könyvnek,feladatgyűjteménynek,tapasztalatnak,tanácsnak nagyon örülnék hogy hogyan érettségizzek sikeresen ebből a két tantárgyból a szóbeli és írásbeli részen egyaránt.

2012. jún. 27. 21:43
1 2
 11/14 bensdorp ***** válasza:
100%
Meggyőződésem szerint a világ egyik legjobb fizikatanáránál tanulhattam, és elsősorban az ő jegyzeteiből, az valami zseniális volt. Kilószám oldottuk a Szakközépiskolai Érettségi Feladatgyűjtemény feladatait és az elmúlt 50 év érettségi feladatait. Minden héten, minden órán kikérdezte a teljes addig tanult anyagot 4 éven át, egymondatos kérdéseken keresztül, amit mindig máshoz intézett. Mivel minden héten újra olvastam az anyagot, szerintem még 30 év múlva is tudni fogom... A gimnáziumi könyvünk a Mozaik kiadós volt, ami szerintem nem egy remekmű, de sok jobb sajnos nem érhető el.
2012. jún. 29. 19:44
 12/14 A kérdező kommentje:
Értem , énis Mozaikosból tanulok de inkább azt tanulom amit a tanár a füzetbe elmond vázlatnak és sokat jegyzetelek...kábé minden anyag 2 oldal.Köszi a választ:)
2012. jún. 29. 20:01
 13/14 anonim válasza:

Emelt biológiából érettségiztem, meg közép fizikából, szerintem a mozaikos biológia könyvek nagyon jók, ajánlani tudom csak, nagyon jók az ábrák, illetve az csak előny, ha megcsinálod a korábbi emelt szintű érettségiket-próbaérettségiket, illetve van a nagy biológia könyv (ilyen zöld és vastag, abban is nagyon jó feladatok vannak, sokat lehet tanulni). Fizikából rengeteget kell tesztelni és számolni, ha ezeket folyamatosan gyakorlod, belejössz és egyre jobb leszel (én pl 2 hónap alatt készültem fel így, középen 90%-t csináltam).

Kitartást! :)

2012. júl. 4. 23:41
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ , remélem így sikerülni fog!

Gratulálok az eredményedhez!:))

2012. júl. 5. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!