En is abban a gondban vagyok mint itt egy két ember, nem találok iskolát ahol java nyelven tudnék eretttsegizni?
Mit tegyek?
Hivatalosan java val is meg lehet oldani a középszintű erettsegi digitális kultúrát.
Viszont már voltam kb 3 iskolában, es nincs náluk java.
Esetleg valaki tud segíteni hogy milyen oldalon tudom listázni azokat az iskolákat ahol java nyelv van, vagy hogy kit keressek, hova menjek ezügyben?
Mindenképp java nyelv kell mert azt tanultam.
Es ők keresni fognak nekem olyan iskolát ahol java nyelven megtudom írni a digitális kultúra érettségit?
Tehát biztos az hogy nekem biztosítani fognak olyan iskolát?
Mert ugye hivatalosan lehet java nyelvet használni.
Ez a kérdés alapvetően attól függ, hogy még középiskolás vagy-e, vagy már nem.
Amennyiben már nem tanulsz közoktatásban (tehát utólag szeretnél érettségi vizsgát tenni pl. plusz tantárgyból), úgy a helyzeted egyszerű - a jelentkezésedet benyújthatod közvetlenül a kormányhivatalhoz. [1]
Ez esetben azt, hogy melyik intézményben vizsgázol, a kormányhivatal jelöli ki, de bárhová is küldenek, ott garantáltan rendelkezésre fog állni a "Szoftverlista a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok által szervezett középszintű digitális kultúra érettségi vizsgákhoz" [2] című dokumentumban felsorolt szoftverek MINDEGYIKE ami a lista szerint a választott op.rendszeren elérhető - így a JAVA nyelv és a szükséges fejlesztőeszközök is.
Az erre utaló részt pedig az érettségi vizsgakövetelmények [3] 16. oldalán találod:
"A fővárosi és megyei kormányhivatal által szervezett vizsgák esetén a vizsgázó az adott vizsgaidőszakra érvényes, az Oktatási Hivatal által központilag kiadott szoftverlistáról választhat. A középiskola által szervezett vizsga esetén a vizsgázó az iskola által kihirdetett szoftverek közül választhat."
Tehát, ha kormányhivatal által szervezett vizsgán veszel részt, a fentebbi szoftverlista rendelkezésedre áll.
Amennyiben még középiskolában tanulsz, úgy pedig alapesetben csak a saját intézményedben jelentkezhetsz, vagy ha ott az adott tantárgy egyáltalán nem érhető el, akkor az arra kijelölt intézményben, lásd [1], így ez esetben a lehetőségeid limitáltak.
Sok sikert!
Linkek:
[1] [link]
[2] [link]
[3] [link]
Nagyon nagyon szépen köszönöm a választ mindenkinek, főleg az utolsó kommentelonek.
Most megnyugodtam, hogy biztos tudok java nyelven vizsgázni, tényleg köszönöm a tájékoztatást :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!