Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » TL:DR-22F.Megérné elkezdeni...

Gandalf16x16 kérdése:

TL:DR-22F.Megérné elkezdeni tanulni és letenni az érettségit, jobb élet reményében változtatni a jelenlegi helyzeten?

Figyelt kérdés
A történet az, hogy a hadakozás miatt Ukrán orosz között el kellett jöjjek otthonról 4 éve. Különben már halott lennék. Szakmunkást végeztem otthon érettségi nélkül de nem konyítok hozzá fikarcnyit sem. Szeretnék változtatni az életemen. Mivel jött a realizáció, hogy én mennyire tanulatlan és műveletlen vagyok, sokat is felejtettem. Bánom az elbaszott időt megy a sírás érte minden nap... Munkát is nehéz így találni ami van meg nagyon rombolja az egészséget és a testben idővel jönnek elő az eü-s panaszok nem tart örökké a fiatalság. Jobb lenne ha 50-60 évesen már nem kellene megszakadni és még ki tudnék kelni az ágyból segítség nélkül is. Azon agyalok nagyon, hogy le fordíttatom OFFI-val a szakmunkás bizonyítványomat valamelyik és oktatási intézményben ahol van erre lehetőség meg csinálom az érettségit levelezőn vagy esti oktatásban. Ez után kezdhetnék bele szakmába vagy lehetne lehetőségem egyetemre menni, ha mindenben nagyon bele húzok, vagy hátrányban lennék a nappalosokkal szemben? Mivel más országban nőttem fel így kevésbé vagyok tisztában az itteni rendszerrel mert nálunk máshogy vannak a dolgok (Sok helyen, szembesültem vele hogy nem ebben a rendszerben szocializálódtam az utcán is akár viselkedés/szokások/beszédstílus/tájszólás/Szókincs/tudatlanság miatt még hülyének is néznek ha más vagyok/rákérdezek valamire vagy rosszul mondok valamit abban a pillanatban le vágják, hogy nem vagyok helyi megkérdezik, hogy "Honnan vagyok?", "Hol tanultam?", néha néznek rám mint egy UFO-ra. Legyen az okmány iroda/orvosi rendelő/bolt stb...)

okt. 27. 02:18
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Allampolgar vagy egyaltalan? Milyen szakmunka? Hany eves vqgy?
okt. 27. 05:32
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Valamikor el kell kezdeni...
okt. 27. 06:43
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Figyelj bástya...Most őszintén. Jelenleg segédmunkásként keresek havonta 500-1 millió Ft között. Ezt már megszoktad. Ha ezek után elvégzed az egyetemet, oké, lehet, hogy kényelmesebb lesz egy íróasztalnál ülni, de meg fogsz tudni élni havi 100-nagyon max 200 ezer forintból, amennyit a diplomások keresnek? Szerintem nem.
okt. 27. 06:54
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Belerokkanni sem jó móka ám a fizikai munkába. Ha még bánod is, hogy nem tanultál, hát kezdj bele! Én estin tettem le az érettségit, mindenem négyes ötös lett és most tolmácsnak tanulok, amivel igenis szépen lehet kaszálni. Csináld, amire vágysz, ne hagyd másnak, hogy lebeszéljen! Egész életedben bánnád, ha meg sem próbálod.
okt. 27. 07:31
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
#3: most komolyan ezért a kommentért regisztráltál?
okt. 27. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen. Ma már érettségi nélkül tényleg piszok nehéz boldogulni, hacsak nem vagy különlegesen jó egy ritka szakmában (de azt írod, hogy nem).
okt. 27. 07:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ballagj be (írj) egy esti gimnáziumba, és kérdezd meg a lehetőségeket. Lehet, hogy a munkaügyi központban is tudnak segíteni. Le a kalappal, hogy tanulni akarsz. Sok sikert kívánok.
okt. 27. 08:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma már az érettségi eléggé alapnak számít Magyarországon, és az alapszintű érettségi nem is nagyon nehéz, szóval vágj bele nyugodtan!
okt. 27. 10:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen egyetem, de minél több szakmád van, több lábon állsz, annál kevésbé leszel kiszolgáltatott a munkáltatóidnak. Nem tűnsz unintelligensnek, választékosan és jó helyesírással írsz. Menni fog a tanulás. Mindenképp tanulj nyelvet! Angol és/vagy német! Ha én férfi lennék, villanyszerelőnek vagy gáz-fűtésszerelőnek tanulnék és x év tapasztalat után saját vállalkozást nyitnék, ök nagyon sok pénzt keresnek és kevesen vannak, reklámra se nagyon kell költeni a jó/megbízható szakembernek. Persze ezek nem könnyű szakmák, de talán fizikailag könnyebb, mint kőművesnek vagy ácsnak. 15 éve hiányszakma volt Magyarországon a CNC esztergályos, de ha felkeresel egy munkaügyi központot, ők biztos felsorolják az aktuális hiányszakmákat.
okt. 27. 10:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Amelyek holnap nem lesznek azok. Sőt, lehet hogy nem is lesznek.

Kérdező tanulj!

Nem könnyű a kezdés. Keress a környezetedben kortárs értelmes embert, kérdezd ki őt (sőt többeket és vesd össze). Kérdezz iskolát, ahol segítenek (és ahol segítenek az még jó is). Érettségizni szükséges, nemcsak érdemes.

Egyetlen dolgot tanulj meg. Sok itt a hülye, tehát sokfelé kérdezősködj és soha ne add fel, lépj túl azon, ha hülyeséget mondanak / lenéznek / visszaszólnak / nem válaszolnak / elküldenek. Borzasztó nehéz, de folyamatosan tudjad, nem feladni, kizárólag a célt nézni.

Nagyon nehéz általánosságban segíteni, hiszen nem tudjuk a körülményeidet, képességeidet. De azt hidd el, bárki bármit pofázik, a jobb élet tudásból származik. Méghozzá a területeden ha lehet, az elsők között légy, és a minőség rovására ne hátrálj. Csak a minőséget fizetik kőművesként, mérnökként, atomfizikus professzorként is. És főleg ekkor nyithatod ki a szádat, mert a minőség ma a legnagyobb hiány.

okt. 27. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!