Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez a szakma az én esetemben...

Ez a szakma az én esetemben így elérhetetlen?

Figyelt kérdés
Szóval az a nagy helyzet hogy érdekelne az asztalos szakma, csak a baj ott kezdődik hogy nekem a matek sose ment, és el is felejtettem nagyrészt amit még suliba tanítottak. És az asztalos szakma megkívánja ugye a matematikát vagyis nem mindent, bizonyos témaköröket, meg geometriát. Ha nem is mérnöki matematikát. Eddig gondolkodtam hogy mi tetszene mi érdekelne, és erre a szakmára jutottam, olyan jó lenne kitanulni. Csak a matek részétől tartok, hogy ehhez hogy fogjak így tanár nélkül, autodidakta módon? Gondolom azért ennél is jó ha valaki elmagyarázza a dolgokat hogy mit miért hogy számitok. Szóval kérdés az hogy autodidakta módon fel tudom magamat így tornászni, ezek olyan dolgok amit magától is meg tudná tanulni az ember ha rá szánja az időt?
tegnapelőtt 21:47
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Matek, fizika, anyagismeret, gépi és kézi szerszámok.

Meg lehet tanulni, ne legyél kishitű.

tegnapelőtt 21:50
 2/6 anonim ***** válasza:
34%

Ezt a szakmát autodidakta módon nem lehet megtanulni. Legfeljebb kontár lesz belőled, vagy az sem.

Ha komolyan szeretnéd, akkor szakiskolában kell tanulnod, vagy megfelelő tanfolyamon.

tegnapelőtt 21:53
 3/6 anonim ***** válasza:

90 előtt, aki közrpesre végzett, nemigen vették fel középiskolába, elment valamilyen ipart tanulni: építő, villanyszerelő, asztalos, pincér, eladó, stb,

Azért nem mondom az autószerelőt, mert oda protekció kellett, mert ott ment zsebbe a pénz rendesen.

tegnapelőtt 21:56
 4/6 A kérdező kommentje:
2. Nem a szakmát akarom autodidakta módon megtanulni, értelemszerűen elmennék képzésre ahol ezt tanítják. Csak a matek miatt vannak aggályaim
tegnapelőtt 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Simán meg lehet tanulni, ami ehhez a szakmához kell, ne izgulj. Én 0 matektudással mentem burkoló suliba, és gyerekjáték az egész matek része. Az asztalos lehet kicsit matekosabb, de nem célja senkinek, hogy megbukj.

Én még gépjármű mechatronikai technikus suliban is értettem egész sok mindent, pedig oda is közel 0 matektudással mentem. Ha kellett elmondta a tanár kétszer a dolgokat.

tegnap 10:12
 6/6 anonim ***** válasza:
2# aki a legelső asztalt csinálta az is elvégezte előtte a szakmát mi?:D
ma 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!