Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek ebből meg lehet...

Szerintetek ebből meg lehet élni ma Magyarországon vagy tereljem másfelé a fiamat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tanácsot, véleményt szeretnék kérni tőletek. A fiam most 14 éves, a tovább tanulásnál járunk. Nagyon érdekli a filmezés. Folyton videókat készít, vág össze. Fotóz, fényeket állít be. Nagyon érdekli az operatőr szakma és a kameraman. Vagy még a vágó-hangmérnök. De elsősorban az operatőr, kameraman. Szerintetek meg lehet manapság élni ebből Magyarországon? Vagy érdemes lenne valami másik irányba terelni?

Pl. logisztika, marketing, rendszergazda, stb.

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

dec. 29. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Nem dolgod a fiadat terelni, sőt! Nincs is jogod hozzá! Semmi más nem lehet, mint ami lenni akar. Rossz esetben egy életre megutál egy ilyen tereléstől. Bízd rá a saját életét, meg fogja oldani.
dec. 29. 15:42
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Mivel ilyen fiatalon így rákapott valamire, nagy valószínűséggel jó lesz belőle. De ha nem is, az hogy ennyi munkát tud beletenni abba, ami érdekli, az a lehető legjobb alapállás. A többi meg majd kiforogja magát.

Hagyd!

dec. 29. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy tudom meglehet. Pl. a jólvanezígy és fókuszcsoport youtube-csatorna készítője, Ádám is valami ilyesmi végzettséggel rendelkezik. Igaz, erről a témáról én nem láttam tőle tartalmat és pontosan nem tudom, hogy csinál-e még ilyen munkákat és amikor csinált, mennyire tudott jól megélni belőle, de végülis most nagyrészt a csatornákból van bevétele, ő alkalmaz is videó-szerkesztő embereket. Nem vagyok jövőbe-látó, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 5-10 év múlva ezekre a munkákra még nagyobb kereslet lesz.

Másodállásban is lehet ezt csinálni, nem feltétlenül muszáj 1 lábon állni.

dec. 29. 18:15
 4/4 anonim ***** válasza:
48%
Az operatőr és a vágó szak is csak egyetemen van, az SZFE-n, ahova csak egy bármilyen érettségi kell. Ha tehát a fiad 14 éves, akkor menjen egy normál gimnáziumba, szerezzen egy normál érettségit. Így még lesz arra 4 éve, hogy esetleg meggondolja magát, s egészen más pályát válasszon, ha akar. Az adott helyzetben ez a legjobb megoldás. Az SZFE-re bekerülni egyébként is irtózatosan nehéz, úgyhogy ha önmagától nem gondolja meg magát, lehet, hogy kénytelen lesz más felé irányulni. Ha pedig bekerül, akkor valószínűleg van elég tehetség benne ezekhez a szakmákhoz. De végső esetben ha végzés után nem tud majd megélni, elmehet valamilyen adminisztratív munkahelyre, és még 30 évesen sem lesz késő levelezőn egy egész más szakot elkezdenie. Szóval nincs miért aggódnod, hidd el.
tegnapelőtt 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!