Fodrásznak éri meg inkább tanulni vagy fogászati asszisztensnek?
Szerintem mindenképpen fodrásznak éri meg!!
Azt egyedül, vállalkozóként is tudod csinálni, míg a fogászati asszisztenssel csak egy csicska leszel egy pökhendi doki mellett és akkor nem csak az ügyfelek szívatnak majd, hanem a főnököd is, ha egyáltalán felvesz.
Bökkenő az, hogy a fodrászkodáshoz rengeteget kell gyakorolni, így csakis olyan képzést, sulit válassz, ami rendelkezik saját tanműhellyel, mert önállóan nem fog egy fodrász sem maga mellé venni téged tanoncnak, max. csak akkor, ha rengeteget fizetsz neki, de még akkor sem szívesen kockáztatja a saját vendégkörét!!
Egy időben én is fodrászságon gondolkodtam, de sajnos nem találtam megfelelő sulit, ha pesti vagy, akkor talán neked még van rá esélyed!
Pillázni önmagában nem fogsz tudni, mert a vállalkozóihoz kelleni fog hozzá a kozmetikus vagy sminkes végzettség is, viszont abban szerintem nincs annyi pénz, mint a fodrászatban.
Gondold el, hogy fodrászra sokkal több mindenkinek szüksége van - legyen az nő, ffi, gyerek...
Nálunk van vagy 3-4 fodrászat is egy kvázi 100 méteres sugarú körben és mind megél.
Szóval szerintem legyél fodrász! :)
Mégis jobb hajakban turkálni, mint beteg szájakban....
A fogászati asszisztenset szerintem csak max. akkor érné meg csinálni, ha perfekt beszélsz pl. németet és kimész vele dolgozni külföldre.
De én nem csinálnám.
Neked kell tudnod, hogy mit csinálnál szívesebben és azt válaszd, amit belül érzel, mert a pénz nem minden, ha nincs mellette lelkesedés és megelégedettség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!