Mennyire le terhelő a szakács szakma?
Nagyon nehéz, és kihajtják a beled szint. Nagyrészt feketén dolgoztatnak, és heti 5-6 napot dolgoznod kell, napi 12-15 órában. Megbecsülés 0, és sok helyen a fizetés is. Esetleg főszezonban lehet jól keresni a Balatonnál, de az meg 3-4 hónap max.
Napi szinten zsír, olaj, forróság. Főleg nyáron nem gyerekjáték, amikor ki vagy téve a hőguta veszélyének. Védőitalról, pihenőről ne is álmodozz, mert nem lesz ilyen helyed.
Sok helyen a szakács konyhalány feladatokat is csinál, és ő pucolni, ő készít elő, stb. Nyilván egy fizetésért. Jobb helyen kap konyhalányokat, akik dolgoznak a keze alá, de van, hogy egy emberként kell vezetned a konyhát, időre elkészíteni mindent, előre dolgozni, stb. A legtöbb szakács nem véletlen alkoholista, vagy drogos(akiket ismerek az mind kemény alkesz).
Diák korodban meg szintén kihajtják a beled, és általában még a gyakornoki fizudat is benyeli a főnököd. De te mosogatsz, pucolsz, vakarod a zsírt, stb.
Ha jót akarsz magadnak, akkor elfelejted a vendéglátást, és a főzést max hobbinak hagyod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!