Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Cukrász, szakács vagy pincér...

Cukrász, szakács vagy pincér legyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén vagyok 10.-es tanuló a BGSZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari és Turisztikai Technikum és Szakközépiskolában, technikumi szakon. Ez nem jelent mást, mint ágazati vizsgát, de nem tudom mit válasszak. Egész életemben imádtam sütni, főzni. Több mint 10 éve csinálom hobbi szerűen, ennek ellenére nem szeretném, hogy 12 órát álljak a konyhában akárhol. Tudom, hogy mind a három kemény fizikai munka és lehet, hogy nem ebben az ágban helyezkednék el, viszont kell választanom szakot, hogy tovább menjek 11-be. Nem szeretném, hogy tönkre tegye a szeretetem a főzés iránt egy szar munka, de vonz a mester szintű fine dining éttermi munka. Gyakorlaton beleszerettem a cukrász és pincér szakmákba is, de szociális szorongásom van, ezért lehet, hogy a pincért kizárnám. Összességében mindhárom érdekel és nem tudok dönteni, hogy mi legyek. Szakmában dolgozók és tanulók: melyiknek milyen előnyei, hátrányai vannak? Melyik lehetne a legjobb megoldás? FONTOS: Nem szívesen hagynám ott az osztályom (pincér osztály), de ha mégis úgy alakulna a saját érdekeim fontosabbak. Köszönöm szépen előre is :D

17/L



szept. 13. 17:35
 1/5 A kérdező kommentje:
U.I.: Nagyon jó tanuló vagyok, 4,8 átlaggal. Mind szakmai tárgyakból, mind érettségi tárgyakból szeretnek, dícsérnek a tanárok a kiemelkedő munkám miatt. Ezért is gondolom, testhezálló lenne bármelyik, biztos sokra vinném. Továbbtanulás nincs kizárva egyetemen, bár nehéz lenne faktok nélkül, megoldanám. Sose tudtam, hogy mi akarok lenni, most se tudom. Sok helyen el tudnám magam képzelni, ezelőtt művész suliba is jártam, japánt is tanultam. Vonzónak találom a külföldi munkát, utazást. Nagyon szabad szellemű vagyok, ez baj lehet vendéglátásban.
szept. 13. 17:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

En szakäcs vagyok 22 eve. Azert a konyhät välasztottam mert itt a minimälis a kontakt a vendeggel.A vendeglätäs ätalakuloban van külföldön, itt egyre ritkäbb a 10-12es müszak, inkäbb a 7-8 az ältalänos amiböl 4 ora effektiv melo. En mondjuk gond nelkül tudok henteskent meg pekkent is dolgozni..😁 de maradok a konyhän mert ez a szivem csücsöke.

Nyugodtan tanulj toväbb fösulin vagy egyetemen hotel gasztro szakon, es a mesterkepzesnek is hasznät veheted ha otthon tervezel karriert

szept. 13. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Szabad kérdeznem, hol dolgozik? Milyen étteremben, melyik városban? Válaszodat előre is köszönöm.
szept. 14. 18:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Bad Tölzben es Gautingban vezetek korhäzi konyhäkat.
szept. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Otthon csärdäkban meg ettermekben dolgoztam, itt a kezdetekkor etteremben meg Wies'n Wirtben(3000 ülöhelyes etterem ahol a tulajnak volt sätra az oktoberfesten) de közel 15 eve ätnyergeltem korhäzi meg idösotthoni konyhära mert az van a legközelebb az otthoni hätso pälyähoz. Sok melo, ällando pörges vältozatos melo. Meloztam 5000 adagos korhäzi termelö konyhän, nna annak élveztem minden percet...

A magyar mestervizsgäval csak az a baj, hogy külföldön nem igazän veszed hasznät mert a jogi dolgok csak oda ervenyesek...

szept. 14. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!