Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Maradjak ELTE proginfón, vagy...

Maradjak ELTE proginfón, vagy próbáljak meg átjelentkezni a PE-re, esetleg az egri Eszterházy-ba?

Figyelt kérdés

Munka mellett csinálom, jelenleg az ELTE esti szakot, de egyszerűen nem megy ez, hogy hétről-hétre be kell járnom, online elérhető gyakorlati tananyag vagy van vagy nincs, tárgyon belül is oktatófüggő, plusz rendesen jelenlétet néznek... az órarend is egészen sz*r tud lenni, nem mindig érek oda munka után...

Ezért inkább valami levelezőn gondolkodom....

Akinek van tapasztalata a PE-n, vagy Egerben mennyire szívás az oktatás, olyan értelemben, hogy mennyire sűrű és mennyire "kötelező"? Milyen számonkérési formák vannak? (Pl beadandó, vizsga, hasonlók...)

Aztán természetesen érdekel, hogy mennyire hasznos a tudás, amit ad. Az ELTE-n azt tapasztalom, hogy rengeteg elméleti szarság van...

dec. 11. 00:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem írtad, hogy honnan jársz be. Ha sokszor okoz gondot időre beérni, akkor minél közelebb, annál jobb.

Levelező lehet tényleg jó lenne neked.

dec. 11. 00:33
 2/15 A kérdező kommentje:
Gödöllő-ről. Igazából mindegyik megközelíthető ezek közül.
dec. 11. 00:37
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Mivel ezen egyetemek közül egyikre sem jártam, ezért megpróbálok távolság alapján gondolatmenetet lefuttatni. Feltételezem, hogy autóval mész.

Gödöllőhöz nyilván az ELTE van legközelebb, úgyhogy első körben kézenfekvőnek tűnik, hogy ott maradj. Ugye ott csak az esetleges pesti dugók miatt lehet lassúság.

A Pannon Egyetem Veszprémben van, ami nagyon messze van. Hacsak nem száguldasz, az legalább 2-2,5 óra, 165 km-re van (bár azt nem írtad, mennyi idő beérni az ELTE-re).

Eger az csak 110 km, úgyhogy távolság alapján belőve jobbnak tűnik, mint a veszprémi. Legalábbis szerintem azért ilyen esetben sokat számíthat 50 km, 30-40 perc.

De így legelső körben én megpróbálnám a levelezőt. Ott ugye átlagosan 2 hetente szoktak péntek-szombat egész napra tömbösíteni.

dec. 11. 00:51
 4/15 A kérdező kommentje:

Hát igen, Pesten dolgozom és nagyon kézenfekvő volt, hogy akkor csinálom az ELTE-n.... de most nagyon felb***ták az agyam.... Konkrétan mint a dedóban, gyakorlqtonként nézik a jelenlétet és most 2x buknám el ugyan azt a tárgyat emiatt... szóval elegem lett.

Amúgy péntekenként ho-ban vagyok, szóval sem eger, sem Veszprém nincs olyan távolságban, hogy egy pé-szo tömbösítést ne tudjak megoldani. De ezt a hülyeséget nem akarom folytatni

dec. 11. 01:07
 5/15 anonim ***** válasza:
81%
Menj át Egerbe szerintem. Amúgy kb. szinte sehol nem nézik, hogy honnan van az a papír, szóval tényleg feleslegesen szivatod magad az Eltével. A tudás meg leginkább rajtad áll, nem az intézményen. Ezeken a neves egyetemeken meg előszeretettel nézik dedósnak az embert, a kisebb helyeken sokkal inkább egyenrangú félként. Szóval, nyugodtan válts egyetemet.
dec. 11. 01:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Az miért nem opció, hogy mondjuk egy mérnökinformatikus vagy gazdaságinformatikus képzést csinálsz levelezőn? A gazdinfobol az Óbudai egyetemnek és a BGE-nek is van levelező képzése.
dec. 11. 06:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Egerben szívatás megy, viszont az oktatás színvonala alacsony. Nem ajánlom.
dec. 11. 07:16
 8/15 A kérdező kommentje:

Alapvetően biológus vagyok phd-val, emellé szeretnék egy kiegészítést infó területről, leginkább modellezés, adattudományi terület az, amiben szeretnék fejlődni. Szerintem ehhez leginkább a proginfo passzol, vagyis nekem ez a benyomásom a tárgyak/leírások kapcsán, de persze konkrét tapasztalatom nincs.

Önmagában sokszor elég a Python is azon a szinten, ahogy használom, de azért jó lenne ezt kicsit professzionálisabb alapokra tenni. Gazdinak ilyen szempontból annyira nem játszik, a mérnökinformatika meg 7 félév, így a proginfora jelentkeztem.

7-es, hogy értve a szívatásra megy ki illetve mit jelent, hogy alacsony színvonalú az oktatás?

dec. 11. 08:01
 9/15 anonim válasza:

Én és anyukám is Egerben tanultunk, szerintem szuper suli. Igaz nem mostanában végeztünk. A volt barátom ott lett programozó informatikus, szuper volt neki is a képzés.

Egerben 2 hetente péntek-szombaton voltak az órák.

Én levelezőn pesten jártam munka mellett suliba(BGE) és teljesen más szakra, de ott is péntek-szombaton voltak az órák 2 hetente, 2+1-szer lehetett hiányozni gyakorlatról, én ezt mindig ki is merítettem (ovis és 8 órás munka mellett valahogy nem bírtam ki annyi órát a suliban még utána).

dec. 11. 08:46
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

#9 ez jo regen volt, mert online lett a levelezo kepzes a BGE-n.

Nekem Egerbol jott at az egyik baratom Pestre tanulni, eg es fold volt a kulonbseg. Nagyon laza Eger, es nem jo ertelemben sajnos.

dec. 11. 08:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!