Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Maradjak ELTE proginfón, vagy...

Maradjak ELTE proginfón, vagy próbáljak meg átjelentkezni a PE-re, esetleg az egri Eszterházy-ba?

Figyelt kérdés

Munka mellett csinálom, jelenleg az ELTE esti szakot, de egyszerűen nem megy ez, hogy hétről-hétre be kell járnom, online elérhető gyakorlati tananyag vagy van vagy nincs, tárgyon belül is oktatófüggő, plusz rendesen jelenlétet néznek... az órarend is egészen sz*r tud lenni, nem mindig érek oda munka után...

Ezért inkább valami levelezőn gondolkodom....

Akinek van tapasztalata a PE-n, vagy Egerben mennyire szívás az oktatás, olyan értelemben, hogy mennyire sűrű és mennyire "kötelező"? Milyen számonkérési formák vannak? (Pl beadandó, vizsga, hasonlók...)

Aztán természetesen érdekel, hogy mennyire hasznos a tudás, amit ad. Az ELTE-n azt tapasztalom, hogy rengeteg elméleti szarság van...

dec. 11. 00:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

És a Pannon Egyetem? Amúgy egyre szimpatikusabb, meg a debreceni is, mindkettőnél van online oratömb... szóval sokkal kényelmesebbnek tűnik.

Felhívtam amúgy az Eszterházy-t és azt mondták minden félévben van 2 hét amikor személyes jelenlétet követelnek meg... hát... gondoltam magamban, ezek nem normálisak... Komolyan nem értem, higy részidős képzést miért csinálják nem részidősre 🥲

dec. 11. 09:44
 12/15 anonim ***** válasza:
23%

“szeretnék egy kiegészítést infó területről, leginkább modellezés, adattudományi terület az, amiben szeretnék fejlődni”

Ne haragudj de nagyon el vagy tájolva. A proginfó teljesen irreleváns ezen a területen, gyengébb egyetemen meg még inkább. Nem is igazán értem, miért itt keresgélsz…

Ha biológus vagy PhD-val, akkor csak van valami bioinformatika vagy biostatisztika képzés külföldön, amit blended vagy teljesen remote formában el tudnál végezni?! Vagy valami rendes adatelemző / statisztika / adattudomány mesterszak? (Én is ilyenen végeztem, külföldön, de majdnem teljesen remote…)

dec. 12. 06:52
 13/15 anonim ***** válasza:
23%
Ui: egyébként ehhez nem igazán kell külön papír egy biosz phd mellé, elég a tudás. Nyilván nagyon nehéz otthon tanulni, de például nézd meg Andrew Ng kurzusait a Courserán, 200x magasabb színvonalúak mint bármilyen fosch magyar képzés, ad valami certifikációt is, és otthon csinálod amikor akarod. Ugyanígy rengeteg adattudomány cucc van még a Courserán, biosz központúak is (John Hopkinstól stb.). De mondom, semmiképpen sem az informatika szakok erre a releváns képzések egyetemi szinten sem, hanem a statisztika, adatelemzés, adattudomány szakok.
dec. 12. 06:56
 14/15 anonim ***** válasza:
11. Az a 2 hét azért szerintem vállalható. Valamennyi jelenlétet mindenhol megkövetelnek. Még a GDF-en, távoktatási gazdinfón is.
dec. 12. 08:59
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem tudok félévente 10 nap szabadságot erre szánni....

Levelezőn van fenn órarend és ott konkrétan 5 hétvége van, amiből kb a fele online.... Ez még home-officból is egyszerűbben menedzselhető.

dec. 12. 14:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!