Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt szintű fizikaérettségire...

Emelt szintű fizikaérettségire szeretnék készülni. Többi lent?

Figyelt kérdés

Sziasztok,Emelt szintű fizikaérettségire szeretnék készülni, azonban jelenleg nincs túl sok tudásom a tantárgyból. Viszont gyorsan tanulok, és a célom egy 90% körüli eredmény a jövő évi, májusi érettségin.Napi 2-3 órát tudnék tanulni hétköznap, hétvégén pedig 4-5 órát is rá tudnék szánni. Szeretném tudni, hogy ez alatt az idő alatt elérhető-e a kitűzött eredmény.

Sajnos magántanárra nincs lehetőségem, és az iskolánkban sem indult fizika fakultáció, így teljesen egyedül kell felkészülnöm.

Milyen tankönyvet ajánlotok a felkészüléshez? Melyikkel érdemes kezdenem? Ha van esetleg jegyzetetek vagy tanulási segédanyagotok, amit megosztanátok velem, nagyon hálás lennék érte!

Előre is köszönöm a válaszaitokat, és szép estét kívánok mindenkinek!

tegnap 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:

A mozaikos tankönyveket ajánlom, én is ezekből tanultam, nálunk sem indult fakt.

Ezeket az oldalakat mindenképp ajánlom:

Itt válogathatsz tematikus, és szint szerinti feladatok közül:

[link]

Tanulásra jók még ezek az oldalak:

[link]

[link]

Kísérletekről elég sok videó van fent a sulineten, és itt:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLNJRFxUAnJQwAOtEUFAUA..

Egy könyvet kifejezetten ajánlok: Ötösöm lesz fizikából

Ebben a témakörök elején összefoglalják az elméleti tudnivalókat, utána feladatok, és a könyv második felében ezeknek a részletes megoldása (jóval részletesebb mint az érettségi). Én alapvetően ezzel készültem az írásbelire.

Bár nekem 2 évem volt, de nem készültem napi 2-3 órát, és 89%-ot írtam.

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

tegnap 20:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia, kedves válaszadó! Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Szerinted érdemes megvennem a Mozaikos könyvek teljes sorozatát?
ma 05:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Örömmel fogadok minden ötletet és tanácsot.
ma 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!