Pontosan milyen munkákkal lehet plusz pontot kapni az állatorvosi egyetem felvételijénél?
Állatorvosi egyetemre szeretnék jelentkezni. Most tettem le emelt szinten a biológia érettségit, még kémiára készülök, azt tavasszal fogom. Mellette viszont dolgoznom kellene és úgy gondoltam, hogyha van lehetőség, akkor olyan munkát keresnék, amiért plusz pont is jár.
Eredetileg én a szakgimiben informatika szakot végeztem, csak 20 évesen vettem a bátorságot arra, hogy szakmát váltsak, így előzőleg nincs releváns végzettségem az állattartás, illetve állategészségügy területén, tapasztalatom is csak néhány hónap menhelyi önkéntesség, illetve a saját kedvtelésből tartott állataink gondozása (ami majdnem mindenkinek van, így gondolom ezt nem veszik túl komolyan).
Ti mit ajánlotok, hol érdeklődjek releváns munka után, hogy legyen plusz pontként elfogadható munkatapasztalatom?
21/F
Honnan vetted, hogy bármilyen melót beleszámítanak?
Ha megnézed a linket, vannak ott szakmák, de azok esetén sem a meló, hanem a szakképesítés számít.
"Releváns munkatapasztalat, mukáltatói igazolás, szakmai ajánlólevél bemutatása a meghatározott feltételek szerint"
De az általad küldött táblázat 20. sorában is ott van:
Képzési terület: agrár
Szak: állatorvosi
Jogcím: szóbeli
Szintek/Skálázás: releváns munkatapasztalat, mukáltatói igazolás, szakmai ajánlólevél bemutatása a meghatározott feltételek szerint
Pontszám: 20
2.-ra és a 3.-ra.
Ha menne a szövegértő olvasás, akkor magadtól is rájönnél, mert le van írva, hogy itt olyan ELŐKÉPZETTSÉG megléte mellett végzett munka számít, mint állatorvosi asszisztens, lovász, állatkerti gondozó,... meg hasonlók.
Az, hogy elmész lóxart lapátolni, vagy eladónak egy állatkereskedésbe, vagy segédnek egy hentesboltba, az nem számít, és nem ér pontot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!