Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha az állatorvosi egyetemre...

Ha az állatorvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, miből érdemes felkèszülnöm?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van már egy emelt biológia érettségim (67%) mivel ezelőtt gyógyszerész szakon tanultam. Szeretnék átjelentkezni állatorvosira, de a pont miatt jó lenne, ha vagy egy c1 nyelvvizsgát és kémia emeltet, vagy újra írnám mind a bioszt mind a kémiát is.

Teljes 8 órás munka mellett kellene felkészülnöm, szerintetek melyik verziónak van több értelme?

szept. 23. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
A gyógyszerészetit elvégezted? Csak azért kérdezem, mert talán az is ad többletpontok neked.
szept. 24. 11:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az emelt kémiád milyen lett? Meg a tanulmányi pontjaid hogy alakultak?
szept. 24. 12:05
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Most átjekentkezni vagy felvételizni szeretnél? Mert nem ugyanaz.

szept. 24. 14:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Az emelt kémiám szörnyű lett (44%) úgyhogy most nekem ezt májusban mindenképp újra kell írnom. Az emelt bioszom 67%. A tanulmányi pontjaim 188 összesen. Az érettségi meg 111. Van még egy b2 nyelvvizsgám is
szept. 24. 19:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem végeztem el a gyógyszerészetit
szept. 24. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha a kémiát meg tudod írni 80% körülire (gyógyszerészeti után nem hinném, hogy gondot okozna), akkor inkább nyelvvizsgát csinálj mellé.
szept. 24. 20:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát remélem tényleg meg tudom tanulni 7 hónap alatt ilyen jól. Az elméletre emlékszek meg néhány számolási feladatra is, de abból azért volt több is ami nem igazán ment.
szept. 25. 16:37
 8/9 sadam87 ***** válasza:
62%

Idén 386 pont volt a ponthatár (államilag finanszírozottra) 386 pont volt (és ez jóval alacsonyabb, mint a korábbi években, igaz, a felvételi is változott). Szóval a jelenlegi pontjaiddal még 100 többletponttal is necces lenne. Egy jól megírt kémiával valamivel jobb a helyzet, de nem biztos, hogy olyan sokkal.

[link]

B2 nyelvvizsgáért 15 pont jár az állatorvosi szakon (de csak ha angolból vagy németből van!). A C1-ért 20 pont jár (de gondolom ugyanabból a tárgyból lenne mindkettő, akkor gondolom csak az egyikért adnak). Ezen kívül van szóbeli felvételi, ami (ha jól értem) összesen 60 pont (azt nem tudom, hogy mennyire pontoztak szigorúan). Ha nem fejezted be a gyógyszerész szakot, azért sajnos nem jár pont (bár a szóbeli felvételin az egyik rész a releváns munkatapasztalatról szól, abba lehet, hogy be lehet számítani).

[link]

Én biztos megpróbálnám az emelt bioszt is javítani, bár anélkül is meglehet, ha minden jól sikerül. Mondjuk ha jól értem a helyzetet, a C2-vel csak 5 pontot nyersz, annál valószínűleg jobban megéri az érettségikre ráfeküdni. (De nyilván azt, hogy miből milyen szinten vagy, te tudod.)

szept. 30. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:
40%
C1-es nyelvvizsga csak 5 plusz pontot jelentene, a bioszra ha felkészülsz, biztos tudsz 20 pontot javítani. Szerintem próbálj meg időt szakítani a biosz és a kémia emeltre mert az sokkal jobban megéri.
okt. 1. 18:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!