Turisztika után lehet jogásznak menni?
Tudom,hogy jogászhoz a legjobb egy sima gimnázium kéne alapnak, de szeretnék azért egy szakmát b tervneek.
Turisztikai iskolát néztem ki igazából tetszene szerintem a szak de utánna mennék tovább egyetemre és szerintetek utánna esetleg felvennének egy jogi egyetemre? Vagy úgy szerintetek megérni egy turisztikai suliba menni?
Nem értem. Turizmus vendéglátás szak is létezik egyetemen
Miért nem mész arra?
Ha a turizmus érdekel oda menj, ha jog akkor jogra. De B tervként ne válaszd.
Ja hogy gimibe mennél?
Igen, nincs akadálya, bárhonnan mehetsz bármilyen egyetemre.
#3 dehogynem. A vidéki jogi egyetemekre való bekerüléshez minimumponthatár a feltétel, a pestiekre se nehéz bekerülni, nem muszáj magyar töri emelt, lehet 2 nyelv is.
Csak akkor szólj hozzá hogyha képben vagy a témában.
Egyáltalán nem biztos hogy nem készítik fel kellőképpen, és a humán tárgyakat egyébként is egyedül kell megtanulni. Ezen nincs mit felkészíteni a kérdezőt. Leül és megtanulja a tételeket. Ennyi. Jogra egyáltalán nem nehéz bekerülni, bent maradni nehéz.
De az meg az egyén képességein múlik.
Ezt én azért tartom jó ötletnek, mert még nagyon fiatal vagy, és egyáltalán nem biztos hogy a jog lesz a te utad, sokan készülnek oda ilyen korukban, de aztán amikor szembesülnek vele hogy nem is olyan szuper mint amilyennek elképzelik, mást választanak. Pl tudod hogy elég keveset keres egy átlag jogász, és nehéz vele elhelyezkedni? Cserébe nagyon sok lemondást és áldozatot kíván.
Szóval arra akartam kilyukadni, hogy tetszik a gondolatmeneted hogy lesz egy másik szak is a kezedben amivel kezdeni tudsz valamit. Amúgy turizmussal jobban lehet keresni és összehasonlíthatatlanul kevesebb energiabefeketést igényel. De ezt majd mérlegeled ha odajutsz.
Most 14 évesen nem lehetsz biztos benne, hogy majd jogász akarsz-e lenni, és hogy elég jól érettségizel-e majd a felvételhez.
Ha most vendéglátó technikumba kerülsz, állandóan pluszban kell majd tanulnod a későbbi felvételi miatt, közben a szakmai tárgyakat esetleg fölöslegesnek érzed, utálod, nem lesz jó a bizonyítványod...
Ha most gimnáziumba jelentkezel, onnan bárhová mehetsz tovább jó érettségivel. Addigra kiderül, tényleg a jogra vagy-e alkalmas.
Ha pedig akkor majd nem tudsz vagy nem akarsz egyetemre menni, akkor rengeteg jó szakmát találsz, amit érettségi után 1-2-3 év alatt megszerezhetsz. (Nagyjából ugyanakkorra lehetsz vendéglátós, de bármi más is, mint ha máris technikumba mennél.)
Szóval szerintem most legjobb a gimnázium (hogy ne köteleződj el máris egy szakma iránt).
#8 ez hülyeség, nem köteleződik el
Innen is tud váltani, és ugyanúgy tud bárhova felvételizni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!