Ezzel hová tudnék menni továbbtanulni?
3 nyelven makogok
Az a baj, hogy az írásod alapján az anyanyelveden is csak makogsz.
A felvin megtalálod a pontszámítás szabályait.
Hát, figyelj. Én sem voltam csúcs ötös, laza hármas voltam úgy, hogy alig tanultam. Egyedül történelemre tanultam, abból dicséretes ötös voltam mindig gimiben, meg szerettem az irodalmat, de abból mindig 3-4 voltam, fogalmam sincs hogy(pedig én voltam a legjobb belőle az osztályban, csak mondjuk a memotirekre szartam rá, mert semmi hasznuk).
Érettségire tanultam-e? Négy évig olyan tanáraim voltak, hogy némelyik órát sem jött be tartani, vagy nem is a tananyagról beszélt, sztorizott mindenféléről, stb. Csapnivaló volt az egész. Az angolt inkább nem részletezem. Röviden 12 éven keresztül az egyszerű jelent vettük, és épphogy kettesre vizsgáztam belőle érettségin. Érettségin szó szerint egy szót sem értettem az egész feladatlapból. A próba érettségi full csalással lett meg angolból. Sajna ez van, de nem volt más opció. Szüleim nem akartak külön tanárért pénzt adni, meg engem se érdekelt nagyon. Matekból jártam egy rokonomhoz tanulni, mert matekon sem tanultunk soha semmit, aztán az osztály nagyrésze meg is bukott emiatt. Egy jó ideig úgy tűnt, hogy soha nem megyek egyetemre, aztán végül foszkra bejutottam, és majd folytatni akarom alapképzésen a tanulmányaimat, mert nagyon bejön az egyetem. Azért mentem foszkra, mert alig volt 240 pontom. Tudom, ciki, de ez jutott.
Én is 5. éve dolgozok szarabbnál szarabb helyeken 5 szakmával a zsebemben, és katasztrófa. Én ettől jóval többre vágyom, így nem volt kérdés az egyetem egy idő után.
Én azt mondom, hogy ha legalább 240 pontod van, akkor van esély. Ha valami többre vágysz, akkor meg bármikor újraérettségizhetsz. Felvi.hu-n minden követelmény fent van. Én is évekig nézegettem mire összeszedtem magamat, és beadtam a jelentkezést, de nem bántam meg. Nem mondom, hogy könnyű, de minden nehézséggel együtt szeretem az egészet.
Felejtsd el a bizonyítvány jegyeket, nézz ki egy szakot és nézd meg, hogy milyen érettségi kell hozzá és hány pont.
Azután kiderül, hogy egy vagy két emelt érettségit kell csinálod, hogy bekerülj. (Ha nyelvek mennek akkor nyelvből csinálj)
4es, hogy ne haljak már meg hülyén. am meg csak egy "alap dolog" lenne. meg biztos hogy nem hátrány. meg ez a munkás osztály nem az én közegem. az iskolás évek alatt az ismeretségi köröm, barátaim, mind majdhogynem tovább tanultak, amelyik nem, az sem lapátolni állt be, vagy a putri gyárba. csak én lóf*szt sem kaptam mondjuk úgy. ha enni akarok vagy ez van vagy más de azzal meg gyorsan megbukok....
2es, én maximum csak levelezőn tudnám végezni. muszáj dolgoznom, egyedül vagyok....
5, ugyanezért mentem én is egyetemre...Mert nagyon nagyon unom már a putri munkahelyeket, amiken 5. éve sínylődök. Dolgoztam építkezésen, két gyárban, meg még egy rakat putri helyen, és elegem van. Irodában akarok dolgozni, ahol télen fűtés van, nyáron légkondi, és napi 8 óra hétfőtől péntekig, és nem olyan emberek akarnak kioktatni, akik írni-olvasni alig tudnak. Nincs 24 órázás ünnepekkor(nyomtam azt is), nincs 10-12 órázás, nem kell megfagyni télen, meg hőgutát kockáztatni nyáron(dolgoztam zord körülmények között), stb.
Amúgy én is munka mellett csinálom az egyetemet, levelezőn. Kettes voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!