Pszichológia szakot nézve melyik egyetemre érné meg leginkább menni? Debreceni Egyetem, ELTE, Szegedi Egyetem. Személyes véleményeket szívesen olvasnék.
Figyelt kérdés
máj. 8. 16:34
2/8 A kérdező kommentje:
Kifejted hosszabban, hogy miért? Köszönöm előre is!
máj. 8. 17:11
3/8 anonim válasza:
Én is az ELTE-ről tudnék mesélni. Ha van valami konkrét kérdésed, írj nyugodtan!
4/8 anonim válasza:
Arra menj, amelyik város neked a legjobban tetszik vagy amelyik a legközelebb van. Mindhárom egyetem nagyon jó képzést ad, azért sztárolják ennyire az eltét, mert Pest, de semmivel nem ad többet, mint mondjuk egy Szeged vagy egy Debrecen. Hidd el nekem.
5/8 anonim válasza:
Én Szegedre járok, máshová nem jártam, így nincs olyan nagy összehasonlítási alapom. Nagyon jók a tanárok, színvonalas az oktatás, és a város nagyon élhető.
6/8 anonim válasza:
Alap vagy mester? Fél évet tanultam Szegeden, nekem nem jött be, inkább a város miatt nem éreztem jól magam, de most végzek az ELTE-n, amit sokkal jobban szerettem, mestert is itt szeretném csinálni, ha konkrét kérdésed van, írj!
7/8 anonim válasza:
6-os. Nem érezted jól magad a város miatt? Konkrétan januárban is állandóan süt a nap, egyáltalán nem depresszív, egyetemistaként arra is kapsz 90% diákkedvezmény, ha friss levegőt veszel a városban és amellett rengeteg a programlehetőség is, abszolút nem kihalt város. Mi volt a baj?
8/8 anonim válasza:
#7 személy szerint nekem nem jött be a város. Egyszerűen nem volt jó a “match”, előfordul. Ami nekem nem tetszett, ahogy a város legközpontibb részén túl mekkora váltás van a szép környezet, és a lepukkant, felújítandó, szemetes városrészek között. A városrész, ahol laktam, szintén ugyanez, pedig a BTK-tól 10 percre laktam gyalog. Nyilván Pest sem csillog, de nem is hirdeti magáról. A BTK épületei (akkor, nem tudom azóta van-e javulás) nem voltak valami jó állapotban, nem éppen a színvonalas oktatást tükrözték (tudom, tudom, ne a borító alapján ítéljünk, de akkor is fontos hogy milyen környezetben tanul az ember). A tanárokkal, meg az oktatás színvonalával nem volt bajom, de 3 év ELTE-vel a hátam mögött, van különbség, és azt gondolom hogy az ELTE sokkal jobban illett hozzám, könnyebben megtaláltam a helyem, és azokat az oktatókat, akik sokat hozzátettek a tudásomhoz, és szakmai fejlődésemhez. Szegeddel ellentétben Pest nem az egyetemekre és az egyemistákra fókuszál, ami nekem Szegeden inkább az erőltetett szórakoztatás benyomását keltette. Nem leszólni akarom, csak a saját tapasztalatomat és érzéseimet írom le. Egy dologban volt Szeged jobb szerintem, az pedig a közösségépítés, sokkal jobban és könnyebben tudott kialakulni az évfolyamban egy összetartó közeg, mindenki ismert mindenkit, ez egy 250fős évfolyamon nyilván nem tud megvalósulni, viszont a nagyobb létszám nagyobb sokszínűséget is jelent, ezért minden órán, vagy más egyetemi programon azonnal lehet jó társaságra találni. Másik ami eszembe jutott, és az ELTE elég béna benne, az az órák megszervezése, megint csak a hatalmas létszám miatt, a tárgyfelvétel pokoli, de ezek összességében mégsem olyan meghatározó tényezők nekem, amik Szegeden marasztaltak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!