Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg igaz, hogy nem érdemes...

Tényleg igaz, hogy nem érdemes tanárnak menni? Ennyire rossz?

Figyelt kérdés

Most leszek végzős.

Suliban látom a tanárokon, hogy teljesen kivannak. Ugyanakkor, azt is látom, hogy a többiek mit csinálnak, mennyire tiszteletlenek (órán telefon, beszéd stb). Egy tanárom mondta, hogy nem érdemes tanárnak menni, ő se menne a mai világban, keresetuk is kevés...

Akik most mennek/tanulnak tanárnak milyen? Fiatal tanárok milyen a szakma? Nagyon nehéz fegyelmezni, komolyan vesznek?

júl. 29. 10:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Most állítólag többen jelentkeztek tanár szakra, mert jobb lesz a fizetés? De csak távolról hallottam. Szerintem fontos, hogy az ember azt csinálja, amit szeret, ha szeretnél tanár lenni legyél az.
júl. 29. 10:47
 2/20 anonim ***** válasza:
10%

Megéri, mert jól felemelték a béreket.

Egy idő után minden szakmától kivannak az emberek, szóval erre kár alapozni

júl. 29. 10:52
 3/20 anonim ***** válasza:
63%

Bruttó 550 ezer (kb) és 50 nap szabadság (amit az iskolai szünetekben adnak ki). Ennek ellenére mégis tanárhiány van még a jobb gimikben is.

Szerintem nem éri meg tanárnak. Semmi eszköze nincs egy tanárnak a diákok fegyelmezésére. Nincs előrelépési lehetőség a fizetés terén.

júl. 29. 11:08
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Emelkedtek a bérek, most már egész jó.

Egy Bsc-s mérnöki kezdő fizetéshez képest mondjuk kevés. Ezenfelül tudtommal nem oldották meg azt a problémát sem, hogy pár év múlva ne legyünk megint ott ahonnét indultunk, hogy az infláció miatt a tanári fizetés a béka .... alatt legyen.

Én nem vagyok tanár de ismerek jó pár tanárt.

A problémák nagyon sok esetben a diákokkal és a szülőkkel vannak mivel egyes szülők képtelenek meglátni, hogy milyen is a gyerekük valójában és rendkívül bunkón tudnak viselkedni.

Az ilyen szülőknek pedig rendszerint a gyereke még rosszabb.

Úgy hallottam, hogy régebben a gyerekek nem voltak ennyire rosszak és ez is egy jelentős oka annak, hogy sok tanár inkább vált.

Azt nem tudom, hogy neked megéri-e lehet, hogy van akinek megéri még így is.

júl. 29. 11:29
 5/20 anonim ***** válasza:
35%
Ha mindenki így gondolkodna, hogy nem éri meg... , akkor mindenki ingatlanos és marketinges, informatikus, stb. lenne, senki nem tanítana. Nagyon elcseszett berendezkedés, hogy így van.
júl. 29. 12:00
 6/20 anonim ***** válasza:
78%

"Nagyon elcseszett berendezkedés, hogy így van."

Tehát jobb lenne egy olyan amikor az emberek tanulnak éveken keresztül egyetemen egy vacak (MOST éppen annyira nem) fizetésért, hogy aztán folyamatos megalázásban legyen része és hadakozhasson a szülőkkel és a diákokkal akik ellen szinte semmi módszere nem áll már rendelkezésére?

Nem azzal van a legnagyobb baj, hogy az emberek azt nézik, hogy megéri-e vagy sem (mindenki így éli folyamatosan az életét egyébként) hanem azzal, hogy egy ilyen fontos szakmában dolgozni ennyire nem éri meg már választani mert rossz a munka egy annyira nem is jó fizetésért.

júl. 29. 12:11
 7/20 anonim ***** válasza:
73%
Én idén végeztem két természettudományi szakkal. Erősen gondolkodom, hogy elkezdjek-e tanítani, vagy menjek a versenyszférába... jaj, bocs, már a tanári munka is versenyszféra, ugyanis teljesítményértékelési rendszerben adják a fizetéseket. Azon múlik, mennyire értelmes gyerekeket tanítasz, jobb helyen elég lehet valamire egy tanórát szánni és a többség megérti, máshol meg 3-4 órányi ismétlés után sem...
júl. 29. 12:26
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
6# ez a te következtetésed, az enyém inkább az, hogy kevésbé kéne a piacra bízni, hogy melyik munka mennyit ér, mert a piacnak nem mindig azonosak a szempontjai a társadalom egészével, és ez nagyon torzítja a világot.
júl. 29. 12:32
 9/20 anonim ***** válasza:
77%

8

Ezzel én is egyetértek. A tanári munka sokkal fontosabb mint amennyire most megéri tanárnak menni. A probléma azonban az, hogy nem csak a fizetés játszik közre abban, hogy megéri-e tanárnak menni.

Ha például jó diákjaid vannak akkor jó lehet a tanítás és egy alacsonyabb fizetésért is megérheti tanárnak menni.

júl. 29. 13:05
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Pályakezdőként jó a fizetés max. De a 3-400-as nettó nem kompenzálja a mérgező munkakörnyezetet. És nem azért jelentkeznek ennyien tanárnak, mert azok is szeretnének lenni. Ismeretségi körömben van olyan, aki azért jelentkezett (és nyert felvételt) az egyik szegedi szakpárra, mert olyan egyetemre akar járni, ami mellett tud még bulizni 20 év fölött. Ahhoz mondjuk elég szivatós. Ne azt nézd mennyit vettek fel, hanem mennyi marad bent. Meg mennyi marad Magyarországon. Meg mennyi fog ténylegesen is tanítani. Siralmasan kevés lesz a szám. Magántanárként viszont jó lesz a béred, 5 ezer forintos órabérben vannak a környékünkön magántanárok.
júl. 30. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!