Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mikor felejtitek már el az...

Mikor felejtitek már el az egyetemet? Hogy nem zavar titeket?

Figyelt kérdés

Szaros szakmákkal sokkal jobban keresünk, mint a diplomások többsége.

Elmennek a fiatalok ezredik mérnöknek, kétezredik jogásznak, háromezredik gazdásznak. Miközben egy klímás, fodrász stb kétszer annyit keres 😂. Nem érzitek szégyennek? Sőt felénk már a tehenészetben megadják a szenior gazdász, mérnök fizetést a tehénfejőknek (nettó 600, Heves). Én elsüllyednék a szégyenemben, ha egy kukás, tehénfejő 80-as IQval, 8 általánossla annyit keresne, mint én szenior diplomásként. Sőt ha közferàban dolgozol diplomásként, akkor még jóval többet.

Ez hogy nem zavar titeket? Miért nem tanultok inkább normális szakmát?

szept. 24. 16:13
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Nekem semmi közöm hozzá.
szept. 27. 12:47
 22/36 anonim ***** válasza:
10%
A diplomások nagyrésze idióta. A kedvence amikor facebook hírdetések alatt kiakadnak, hogy egy autószerelő, autóelektronikai műszerésznek nagyobb vagy ugyanakkora fizetést kínálnak, mint egy mérnöknek. És nem értik miért :D
szept. 29. 10:14
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Van egy csomó szakmám, de mindben kb meg kell gebedni a pénzért, és hosszútávon tönkretesz. Amiket te írtál klímás, ilyen olyan szerelő, stb. Azok is pont ilyen szakmák.

Van olyan szakmám, amit szeretek, pl az autószerelő, de sajna 300-350 ezer nettó a plafon itthon, így nem abban dolgozom. Pénzem meg nincs saját műhelyre.

Építőipari szakmáimhoz is már milliók kellenek, hogy ha el akarnék indulni, mint egyéni vállalkozó, ráadásul belerokkan az ember a munkába.

Ahol most vagyok is állandóan kelni kell hajnal 4-kor, estig bent vagyok, nem néznek az emberek semmibe, stb. Pedig nem is vagyok rossz pozícióban. Ráadásul szakmunkák esetén itthon gyakori a feketemunka, szürkéztetés, nincs szabadság, stb. Nálunk sincs szabadság. Lehet otthon lenni, csak nem fizet semmit a cég rá. Nálunk fűtés sincs, szóval a fagyoskodást is nagyon unom. Én ezeket a dolgokat untam meg, és ezért kezdtem el idén az egyetemet. Nyugodtabb életét szeretnék. Több pénzt, nyugalmat, tiszteletet, nem hajnali keléseket, unalmas munkaórákat, vagy pont ellenkezőleg, gályázós napokat, fagyoskodást, szenvedést, stb.

Diplomás munkahelyen azért fizetik a szabadságot, jár mindenféle pótlék(nálunk az sem jár), fix 8 órás napok vannak(nálunk minimum 10, de van ahol 24-ezni kell), nincs szürkéztetés, nem kell meggebedni, éjszakázni, hajnalban kelni, és nem kell fagyoskodni. Nekem ezek számítanak.

Egyébként tudod mennyit keres manapság egy ügyvéd? Egy ingatlanszerződés kötésénél 1%-ot elkér. Elad valaki egy 200 milliós házat, az az ügyvédnek 2 millió forint kapásból. És kb 15 perces munka.

szept. 30. 07:19
 24/36 A kérdező kommentje:

#23 honnan veszed, hogy diplomásként többet fogsz keresni, mint most? Nehogy már a klímás munka is szarnak számítson. Nem egy klímás ismerősöm van, akik irodai munkát hagyták ott.

Aha és hány ügyvédnek van ilyen megbízása, ahol nem a ügyvédi irodának megy a pénz? Tele az internet panaszkodó jogászokkal. Nem mondom, hogy noncs ilyan, akinek ne jönne be, de annyian vannak, hogy rengetegnek nem jut normális állás. És egyre többen lesznek.

szept. 30. 12:04
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Jogászként nem fogok hajnalban kelni, lesz szabadságom, és nem kell 24 óráznom életem végéig. Amúgy egy családbarátunk klímázik, és kidolgozza a belét kb, pedig egyéni vállalkozó. Nagyon nehéz egy klíma, és abból napi szinten nem egyet kell feltenni. Na, jogászként emelgetnem sem kell, max otthon.

Nekem ennyi már elég amúgy.

Ráadásul ügyvédként is lehetek vállalkozó, lehet saját irodám.

szept. 30. 12:43
 26/36 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező te melyik szakmunkával keresed havonta a milliókat? Ez talán lemaradt...
szept. 30. 14:26
 27/36 A kérdező kommentje:

#25 Ki 24 órázik? Ha valakinek a klímás munka is megterhelő az tényleg hagyja az egészet, mert testileg nem alkalmas semmi fizikai munkára 😂. Ha napi több klímát szerel fel, akkor nagyon jól keres. Számla nélkül Miskolcon 60 ezerért szerelnek klímát és még a klímán is van haszon. Két klíma esetén is már napi 150 alsó hangon.

Én még csak tanulom a szakmát. De villanyszerelő leszek. Illetve a klímáson gondolkodom. Amúgy van diplomám is ami nem büfészak. Csak egy oercet sem dolgoztam benne, mert ilyen pénzekért nem vagyok hajlandó.

okt. 2. 09:03
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor orvos vagy?

Csak mert pár napja még azt írtad,hogy azon kívül semmi sem érdemes, semmi nem ér semmit.Vagy azóta változott a véleményed és a te végzettséged mégse büfészak? 🤔

okt. 2. 09:46
 29/36 A kérdező kommentje:

#28 Hagyományos értelemben nem büfészak. De pont ezért tudom, hogy nem ér semmit attól, hogy sok ember jó végzettségnek gondolja.

A valóságban viszont szerintem is a diplomák jelentős többsége büfészaknak minősül.

okt. 2. 10:14
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Büfészak...😂😂

Párom is nagyon büfészakra jár, mert gépészmérnöknek tanul, és most a nyári gyakorlata alatt keresett 600 ezer forint nettót, úgy hogy hétfőtől péntekig ment 8 órában egy műszakban, és 90%-ban a laborban csak elvolt. Sokszor küldte a képet, hogy csak fekszik, mert semmi dolga nincsen. Ráadásul könyörgött neki a hr-es, hogy maradjon, és ha lediplomázik fix helye lesz ott, ettől csak jobb fizetésért. 😃

Másik ,,büfészak" a rekreáció, vagy a közösségszervező. Ismerek olyat, aki utazási irodánál helyezkedett el, és annyi dolga van, hogy minden héten elmegy egy turista csoporttal nyaralni. Kap névsort, ülésrendet, mindig megszámolja mindenki megvan-e, meg hétről hétre egyre szebb helyekre utazik. Egyik héten Horvátország, másik héten Spanyolország, stb. Elhiheted, biztos nem depressziós, és biztos elégedett az életével, és imádja a munkáját, nem pedig a port szívja, mint pl én tettem burkolóként.

Ilyen munka esetén engem kb a fizetés sem érdekelne, csak élvezném amit csinálok. 😃 Bár biztos nem minimálbért kap, főleg hogy kérték tőle az ilyen jellegű diplomát.

okt. 3. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!