Mikor felejtitek már el az egyetemet? Hogy nem zavar titeket?
Szaros szakmákkal sokkal jobban keresünk, mint a diplomások többsége.
Elmennek a fiatalok ezredik mérnöknek, kétezredik jogásznak, háromezredik gazdásznak. Miközben egy klímás, fodrász stb kétszer annyit keres 😂. Nem érzitek szégyennek? Sőt felénk már a tehenészetben megadják a szenior gazdász, mérnök fizetést a tehénfejőknek (nettó 600, Heves). Én elsüllyednék a szégyenemben, ha egy kukás, tehénfejő 80-as IQval, 8 általánossla annyit keresne, mint én szenior diplomásként. Sőt ha közferàban dolgozol diplomásként, akkor még jóval többet.
Ez hogy nem zavar titeket? Miért nem tanultok inkább normális szakmát?
A kérdezők nem unják már az 1000. ilyen kérdést?Szinte minden hétre jut egy ilyen.
Előtör belőletek a frusztráció a diploma hiánya miatt, így aztán itt próbáltok meg önigazolásra szert tenni a milliomos fodrász, körmös, klímás stb. történetekkel.Engem nem érdekel, hogy nincsen diplomád, fordítva miért nem lehet így? Diplomázzatok le és akkor máris nem lesz bennetek ekkora a frusztráció.
#11 Ez csak eléletileg igaz a mai világban. Tudod miért? Mert a köxgaszdás nem fog elmenni klímaszerelőnek, mert az egója nem engedi. Pedig az egyik legegyszerűbb munka és nagyon jól lehet vele keresni. Nem egy kőműves, autószerelő nehézségú, de a pénz kb ugyanannyi.
#12 Az egyetemi tanulás. De persze ott sem mindegyik, csak a szakok 90 százaléka lett haszontalan.
#13 Hülye lennék diplomát szerezni. Minek? Orvosnak nem vagyok való másnak eg nem sok értelme lenne.
#16 Na akkor sorold.
#15 ha nem érted miért szégyen, hogy egy klimaszerelő a diplomások 90 százalékà
ánál jobban keres, akkor hagyjuk 😂
Azért nem érdekli őket, mert nem tudnak mit csinálni. Szarásig vagyunk diplomásokkal. Ha több pénzt kérnének, akkor találnának 100 másikat. Ellenben, ha egy kőműves 10 százalékkal többet kér nincs mit tenni. Nincs más. Ide vezetett, hogy mindenki diplomát akar. Sok életképtelen irodistához.
De én ennek nagyon örülök. Egyre jobban fogok élni, míg ők hozzám képest egyre szarabbul. 🤣 Sőt a gyerekemnek is biztos jövője lesz, mert nem fogom egyetemre engedni, ha egyáltalán eszébe jutna, hanem kitanítom neki a szakmát és szarrá fogja magát keresni. Mire ő odaér kb nem lesz aki csinálja. Olyan pénzeket fog keresni, ami a mostani szakibért is lekörözi.
#17 #18 #19
De legalább jól elbeszélgetsz itt saját magaddal, az is valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!