Hova menjek továbbtanulni?
Idén vagyok tizedikes, és mindenki azt mondja, hogy ebben a tanévben el kéne döntenem, hogy hova szeretnék továbbtanulni. Azt tervezem, hogy infó, matek és angol faktra megyek, szóval amikor végzek ezekből lesz emeltem, és szeretnék egy felsőfokú nyelvvizsgát is.
A programozás nagyon érdekel, legszívesebben valamilyen kiberbiztonsággal kapcsolatos irányba mennék tovább, de én úgy tudom, hogy Magyarországon nem igazán van ilyen lehetőség. Sajnos a külföldi iskolákat annyira nem ismerem, de szívesen tanulnék más országban. Esetleg van bárkinek ilyen tapasztalata akár itthoni, akár külföldi sulikkal kapcsolatban?
Igazából már az is elég nagy segítség lenne, ha csak arról írnátok, hogy milyen az egyes országokban tanulni. Előre is köszi, ha válaszoltok!
Szuper, hogy már most tervezed a jövődet! A kiberbiztonság egy nagyon izgalmas és keresett terület. Magyarországon valóban nem annyira elterjedt, de van néhány egyetem, amely kínál informatikai vagy kiberbiztonsággal kapcsolatos szakokat, például az ELTE és a BME.
Ha külföldre szeretnél menni, érdemes lehet megnézni az angol nyelvű programokat, mert sok helyen van lehetőség kiberbiztonság terén. Az Egyesült Királyságban például több jó egyetem kínál ilyen képzéseket, mint a University of Warwick vagy az University of Edinburgh.
Jó ötlet, ha tájékozódsz az egyes egyetemekről, elérhető szakokról, és akár meglátogatsz egy-egy nyílt napot. Emellett a programozás és a kiberbiztonság iránti érdeklődésed miatt érdemes lehet különféle online kurzusokat is végezni, mint például a Coursera vagy az edX platformokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!