Minek kellene tanulnom?
Most fogom kezdeni végzős évemet a gimiben. Töriből emeltezek, angol kozepfoku nyelvvizsgara készülök jelenleg. A legfontosabb kérdés amivel mindenki előáll, és már én sem kerülhetem tovább: Hol/minek szeretnék tanulni?
Egyetemre szeretnék menni de fogalmam sincs, hogy mit tanuljak. Egyedül a tanári állás vonz, de sok kétségem van felőle (megelhetes, nem eppen a legjobb oktatasi rendszer, még a szuleim is azt mondjak h inkább olyat válasszak amiből meg tudok élni.)
Igazából nem is tudom milyen opciók vannak még, milyen állások vannak még az alapvetőkon kivul, ami nekem megfelelő lenne.
Alapvetően humán beállítottságú vagyok, szeretek olvasni, szeretek gyerekekkel foglalkozni. Imádom a természetet, utazni szintén imadok. Az angolt is szeretem, illetve szívesen tanulnék más nyelveket is.
Milyen pályát ajánlanátok nekem?
Ha a tanári pálya érdekel, akkor azt válaszd. Az elmondottak alapján szerintem az illik hozzád. Esetleg konduktor.
Ne legyenek kétségeid, a fizetéd már egész jó, és mondjuk angollal lehetsz magántanár is, amire elég nagy a kereslet. Én biztatlak
Hol tanulsz? Melyik régióban?
Ez ugye behatárolja a lehetőségeid.
Mi a helyzet a reáliákkal?
Mik az erősségeid, gyengeségeid?
Észak-Alfold régiónak is a legkeleteibb csucske :)
Azt kihagytam, hogy már megvan a földrajz közepszintu érettségim.
Szerintem türelmes vagyok, szeretek elmagyarázni dolgokat, szoktam segíteni megértetni osztálytársaimmal ha valamit nem értenek, szeretek kreatívkodni is.
A magabiztossággal gondjaim vannak, kommunikáció terén is fejlődnöm kell ugy erzem.
Azért a Jászság és a szabolcsi rész messze áll egymástól. Ha előbbi helyen tanulsz, még Pest sincs messze, kvázi végtelen lehetőséggel, míg ha a Nyírségben élsz és tanulsz, akkor Nyíregyháza és Debrecen jöhet számításba.
Végig kellene gondolni, milyen távolságra van hajlandó elmenni otthonról, ha esetleg egyetemre jelentkezel és be is jutsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!