Megérné a szociális ágazaton belül a kisgyermek gondozó/nevelő szakmát tanulnom?
Azt tervezem,hogyha be fejeztem a 10. évfolyamot és megcsináltam az ágazati vizsgát akkor a 11. évfolyamot már egy másik Szakközép iskolában folytatom ahol már nem szakmunkás lennék mint a jelenlegi Iskolámban hanem technikus és szociális ágazaton belül kisgyermekgondozó/nevelő szakra járnék mivel nincs bajom a csecsemőkkel vagy pici gyerekekkel,sőt nagyon szeretem őket.A szüleim viszont nem támogatják az ötletem,jobban szeretnék ha a 11.et a jelenlegi iskolámban kezdeném el ahol most kertész szakra járok.Nekem a jelenlegi iskolám már a második iskolám az elsőben évet kellett ismételnem 9.-ben a matematika miatt,de akkor nem ez miatt váltottam hanem mert nem jött be nekem a gazda/állattenyésztő szakma ,ráadásul az osztályom sem volt a legjobb,viszont a jelenlegiben sem érzem már jól magam ,és úgy érzem,hogy a kertészet sem igazán az a szakma amit szeretnék csinálni. A szüleim szerint a harmadik Iskolával is ugyanez lenne a helyzet de adja Isten,hogy ne és egy jó közösségbe kerüljek ( egyébként a Juhász Gyula református szakközép iskolába akarok jelentkezni)Viszont nincs tapasztalatom a kisgyermek gondozó szakmában….
Akik jártasabbak benne: Ti 10.ben Miket tanultatok,mivel foglalkoztatok ezzel kapcsolatban? Mik lehetnek a szakma előnyei,és hátrányai?mik az árny oldalai?jövedelmező szakma? Egyáltalán ha erre a szakmára fogok jelentkezni mit kell tudnom róla?Mit fogok tanulni ezzel kapcsolatban?
Én úgy gondolom igen
Több ismerősöm is csinálta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!