Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megérné tanulnom a lovász...

Megérné tanulnom a lovász szakmát?

Figyelt kérdés

Azt tervezem,hogyha be fejeztem a 10. évfolyamot és megcsináltam az ágazati vizsgát akkor a 11. évfolyamot már egy másik iskolában folytatom ahol nem szakmunkás lennék hanem technikus és szociális ágazaton belül kisgyermekgondozó/nevelő szakra járnék mivel nincs bajom a csecsemőkkel vagy pici gyerekekkel,sőt nagyon szeretem őket.A szüleim viszont nem igazán támogatják az ötletem,jobban szeretnék ha a 11.et a jelenlegi iskolámban kezdeném el ahol most kertész szakra járok.Valószínűleg az miatt is döntenek így mert már egyszer váltottam iskolát ahol évet kellett ismételnem a matematika miatt,de akkor nem ez miatt váltottam hanem mert nem jött be nekem a gazda/állattenyésztő szakma ,ráadásul az osztályom sem volt a legjobb,viszont a jelenlegi sem jobb,és úgy érzem,hogy a kertészet sem igazán az a szakma amit szeretnék csinálni. A szüleimnél még fel merült az is hogy mi lenne ha szakmát váltanék a mezőgazdász ágazaton belül. Nem díjazom az ötletüket,de ha továbbra sem fogják engedni,hogy át iratkozzak akkor sajnos kénytelen leszek maradni…. Nekem a lovász szakma jutott eszembe,de nincs semmi tapasztalatom,nem vagyok képben a szakmával.

Akik jártasabbak benne: Mik a lovász szakma előnyei,hátrányai?mik az árny oldalai?jövedelmező szakma? Egyáltalán ha talán erre a szakmára fogok jelentkezni mit kell tudnom róla?Mit fogok tanulni ezzel kapcsolatban?

jún. 10. 16:15
 1/1 anonim ***** válasza:
71%

Semmilyen mezőgazdasági szakmával nem érsz sokat. Van traktoros jogsid? Akkor lehetsz traktoros. Azon kívül mezőgazdasági gépszerelők vannak még, meg az egyetemi mezőgazdasági képzések. Az összes többi sima napszámos, betanított munkás. Kertésszel ugyanez a helyzet.

Lovászként is pocsék fizetésért vennének fel, évekig kellene szenvedned alamizsnáért, hogy utána talán külföldön el tudj vele helyezkedni. De akkor is nem ér annyit, mert simán, ha elmész lovardába dolgozni, besegíteni, stb (dolgozni a lovakkal), akkor is ugyanúgy felvesznek.

Add érettségit a sulit? Igen magasról tojd le, hogy hol tanulsz, írd csak meg simán, utána meg el tudsz menni ingyenesen OKJ képzésre. De az ilyen mezőgazdaságis, stb. szakmákat hanyagold, de nagyon. Legfeljebb azokat végezd el, aminél a szakvizsgájával tudsz egyetemi képzésre jelentkezni.

jún. 10. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!