Mit lenne érdemes tanulnom?
Figyelt kérdés
30 éves vagyok lassan, most lett meg az érettségim, munka mellett, egyelőre idén nem jelentkeztem még egyetemre, nem tudom hogy mihez kezdjek, mi érdekelne.
Az érettségim jóra sikerült.
Alapvetően nekem az angol nyelv elég jól megy, a B2-es nyelvvizsgám is megvan belőle. De olvastam, hogy anglisztikára nem érdemes jelentkezni, illetve angoltanár sem szeretnék lenni.
A jóga még az talán ami érdekelne, esetleg valami jógaoktató képzés, de ebben sem látok sok jövőt az elhelyezkedést illetően.
Már egy halom tesztet kitöltöttem, de nem sok mindenre jutottam, hogy mi az, ami igazán érdekelne. Az biztos, hogy a reál tantárgyak nem igazán mennek nekem, humán beállítottságú vagyok, így sok szak kiesik.
aug. 9. 11:39
1/6 anonim válasza:
Azt tanuld ami érdekel, ha szívesen csinálod és jó vagy belőle, akkor el fogsz tudni helyezkedni
3/6 anonim válasza:
Humánnal nem tudsz olyanra menni, ami jól fizetne. Esetleg jog, de kapcsolatok nélkül ott lehetetlen az elhelyezés. Esetleg ha annyira megy az angol (bár a B2 ide kevés, C1-gyel ajánlott inkább) elvégezni egy szakot angolul (mondjuk gazdálkodás menedzsment, turizmus vendéglátás, ezekhez nem kell annyira reálosnak lenni) és elmehetsz szakfordítónak. De ezzel tényleg képezd magad inkább C1-re, egy sima B2 oda kevés.
4/6 anonim válasza:
Jogot nem ajánlom, ahhoz amúgy is nagyon elhivatottnak kell lenni
5/6 anonim válasza:
Huhh, hát elég nehéz tanácsot vagy iránymutatást adni, ezt te tudod a legjobban eldönteni, családodat, barátaidat, rokonaidat, ismerőseidet kérdezd meg, hogy szerintük mit tanulhatnál, a véleményük szerint mi lenne a legmegfelelőbb a számodra, akik ismernek tégedet ők jobban meg tudják mondani, illetve közülük is lehet valaki akit ismersz aki tudna példákat mondani, hogy mit tanulhatnál és végezhetnél majd még esetleg amiről nem tudsz, nem hinném, hogy feltétlenül itt jobban tudna valaki segíteni neked és ötletet adni, vagy akár te magad is a neten még jobban és alaposabban széjjel tudsz nézni és keresni olyat amit tudsz tanulni és megtetszik neked és majd azt végezheted aztán, biztosan akad valami még az érdeklődési körödből amit megfelelőnek tartasz a magad számára és tanulhatod és majd lehet az a munkád. Sajnos konkrét ötletet adni nem tudok, szerintem az ismerettségi körödből kérd ki az emberek véleményét meg, hogy szerintük mi lenne jó neked, és akkor meg fogod találni ami igazán jó lesz számodra. De így a főkérdésedre válaszolva, hogy mit lenne érdemes tanulnod, azt nagyon nehéz még a leírt információid alapján is leírni, hogy mit lenne tényleg érdemes tanulnod, ez sok minden tulajdonságodtól is függhet, de egyebektől is.
6/6 anonim válasza:
4 nem elhivatottság kell oda, hanem kapcsolatok. Színkettes tanulóként közjegyző anyukával és polgármester apukával simán be lehet kerülni jó helyekre. Falun élő bolti eladó anyuka és fizikai munkás apuka gyerekeként kb lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!