Már lassan középkorú, 35 év körüli egyénként mennék egyetemre (orvosi), hol találok biosz és kémiás "közösségeket,tanulós csoportokat" a neten? Hol fórumoznak a mai fiatalok? :)
Válaszokat már kaptál, a cél is remek - ha sikerül ha nem. Agytorna.
De megéri?! Már felkészülni is hatalmas befektetés, utána az egyetem 🤔 ?!
Nem értem ezt a temérdeknyi választ, amiknek semmi köze a kérdéshez.
Kérdésedre válaszolva: facebook-on van egy Chembio nevezetű csoport, talán itt található a legtöbb orvosira készülő egyén, de ha csoportos tanulásra gondoltál, akkor inkább a magántanárt javasolnám ezekből a tárgyakból.
A többi kommentelőt kérdezném: nektek mi a franc közötök van hozzá és miért érdekel, hogy más mit kezd magával 35 évesen? Az anyagi helyzetéről nem is beszélve. Van olyan csoporttársam az orvosin, aki 48 éves és azért csinálja, mert a családban akad egy háziorvosi praxis amit szívesen átvenne, egyébként is eü szakmában dolgozik, tehát nem esett ki a témából. Megértem, hogy sokan nem csinálnátok, én sem, de nehogy már én mondjam meg másnak, hogy mit tegyen.
Aki egy ilyen döntést meghoz az biztos nem 2 perc alatt döntötte el, valamint bármikor abba lehet hagyni (első évben díjmentesen).
Kívánom, hogy úgy alakuljanak a dolgaid, ahogyan eltervezted.
Egy orvostanhallgató
Mert másnak mondjuk van realitásérzéke, és alapból van köze hozzá ha már válaszol, és segít a kérdezőnek. Mi teszünk szívességet neki, nem pedig fordítva. Inkább meg kéne köszönni, hogy próbáljuk megakadályozni hogy hozzon egy rossz döntést, aminek a jövőben csak a kárát látja majd.
Az meg hogy te tudsz ellenpéldát az oké, csak a kérdező helyzete más mint az ismerősödé, ezért semmi értelme hasonlítgatni.
A kérdező pontos körülményeire 0 rálátásod van jelenleg, mert nem írt le konkrétumokat és nem kérte ki a véleményedet sem. Attól, hogy az emberek többségének valami nem reális, más attól még beteljesítheti és boldog lehet benne.
Azt, hogy rossz döntést hozott-e, csak ő fogja érezni, teljesen mindegy, hogy melyik utat választja. Te az a tipikus nagyon okos magyar vagy, aki mindenkinek megmondja a tutit, hogy mit mikor és hogyan érdemes csinálni. Foglalkozz a saját életeddel és ne ismeretlenek döntésébe akarj beleokoskodni, mert senki nem kérdezett.
Az orvosi egyetemeken nem ritka a 30+-os hallgató, de valaki úgy is megbánja, hogy 24-25 évesen diplomázott le.
Remélem megtanulsz majd egyszer a saját életeddel foglalkozni és nem eldönteni mások helyett, hogy nekik mi a helyes útjuk.
#15 köszönjük, moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ!
Ui: nem dönthetek helyette, hanem válaszoltam a kérdésére, a többiekkel együtt. Máshol vezesd le a frusztrációdat.
Nem írtam semmi olyant, amit ellenőrizni kellene, de köszönöm, hogy jelentettél :)
Egyébként milyen kérdésre válaszoltál? Őszintén nem értem. Nem kérdezte sehol a kedves kérdező, hogy megéri-e orvosi egyetemre jelentkezni 35 évesen vagy mennyire reális. Azt kérdezte, hogy hol talál biológiás-kémiás fórumokat, ahol az orvosira készülő diákokkal beszélhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!