Van itt olyan aki felnőttként kezdte az orvosit?
Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok akik már nem egy-két évvel érettségi után hanem akár más szakmából tértek át, 25-30 évesen kezdtek. Lenne sok kérdésem.aug. 13. 18:35
21/28 anonim válasza:
18 amúgy az megvan, hogy 45 éves pályakezdőként sokkal kevesebb fizetésed lesz, mint egy szintén 45 évesnek, aki már 10-15 éve munkában van? :D nem arcoskodni kell, hanem észszerűen végiggondolni a dolgokat. És amúgy meg praktizálás közben is folyamatosan járni kell továbbképzésre, nem áll meg a tanulás a diploma után. 50 fölött már nem igazán fog erre az agyad és közel sem leszel annyira képzett, mint aki 30 éves kora után folyamatosan tanul a nyugdíjáig. Egy pályakezdő 45 éves orvosnak meg nem szívesen adnám oda úgy az életem, mint egy másik 45 évesnek, aki már 10-15 éve pályán van.
22/28 anonim válasza:
#21 magyarul a magánpraxisra nem lesz reális esélye
23/28 anonim válasza:
Hát nem igazán. Állami egészségügyben meg nem fog annyit keresni, hogy megtérüljön a rengeteg tanult év. De ezt magyarázd el a nagyon okos kérdezőnek :D
24/28 anonim válasza:
#23 nem fárasztom magam.
Úgyse fogja elvégezni az orvosit, ebben biztos vagyok
25/28 anonim válasza:
Az anaton kihullik... igazi mentális erőpróba, aztán szigorlatozzon is belőle! Néha még rémálmomban előjön, barátnőm mesélte, hogy egyik éjszaka álmomban mondtam latinul a zsigeri szerveket, majd leizzadva ébredtem:D
26/28 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem fogok, mert át fogom gondolni természetesen. Sajnos a távolság tart vissza, mert nem élek olyan városban ahol a közelben lenne az egyetem, ha itt lenne 30km-en belül akkor már régen odajárnék.
Csupán szerettem volna valakivel beszélni, aki volt ebben a helyzetben. Egy másik orvos mellett dolgoznék magánesztétikában, a helyem meglenne. Nem arcoskodok, de itt senki sem ismer, hanem mindenki csak mondja. Amit meg is értek, de nem műteni szeretnék, hanem esztétikai területen dolgozni, lézeres kezeléseket végezni pl. De ettől függetlenül köszönök minden tanácsot.
aug. 17. 23:10
27/28 anonim válasza:
A lézeres kezelésekhez is több évet kell képződni. Hiába raknak be jó helyre dolgozni, ha nem megy hozzád senki, mert közel nem vagy olyan ügyes, mint aki már 30 éves kora óta rendelkezik azzal a tudással, amivel te csak 45.
28/28 anonim válasza:
Kérdező én a helyedben erre nem alapoznék, az a valaki nem feltétlen várna meg, talál maga mellé mást stb, szóval nem szabad ilyen hosszú távon gondolkodni, mert pofára esés lehet a vége. Ezt én amúgy sem érzem erős motivációnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!