Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jövőre fogok emeltezni matekbó...

Jövőre fogok emeltezni matekból és érdekelne a matematika tanítás. Milyen nehéz a matektanári alapképzés?

Figyelt kérdés

2024. aug. 3. 23:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy matektanári alapképzés. Vagy kétszakos osztatlan tanárszakot végzel matek-X szakpárral, vagy matematikus képzés után végzed el a tanári mestert.

A nehézség a legtöbb esetben egyénfüggő, de ahhoz képest, hogy mennyit fogsz tudni keresni vele, rettenetesen nehéz képzés.

2024. aug. 3. 23:29
 2/23 anonim ***** válasza:
67%
Rengeteg egyetemi matek van, amit az életben nem fogsz tanítani a közoktatásban. Én ezért is hagytam abba, és tanítok magánban.
2024. aug. 4. 01:42
 3/23 anonim ***** válasza:
70%
Borzasztóan nehéz! Ha osztatlanban csinálod, még másik szakod is van mellette, úgy kegyetlen 5 éved lesz.
2024. aug. 4. 08:58
 4/23 Tom Benko ***** válasza:
Ha emelt matekot csinálsz, nem lesz nehéz.
2024. aug. 7. 11:29
 5/23 Tom Benko ***** válasza:
0%
@2: És ha nem fogom tanítani, akkor mi van? A tanulásnak, az ismereteknek nem csak annyi a lényege, hogy fogom-e tanítani, hanem sokkal inkább hogy a megfelelő kompetenciák és képességek fejlődjenek.
2024. aug. 7. 11:30
 6/23 anonim ***** válasza:
Ha van eszed, ne tanárnak menj! Úgyse fognak megbecsülni.
2024. aug. 7. 11:42
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

#5, az van, hogy nekem volt egy elvárásom a képzést illetően, ami közel sem felelt meg annak.

Nem vitatom, hogy a felsőbb matematika is hasznos, csakhogy ne azon múljon már a dolog, hogy taníthassak iskolában, hogy tudok-e háromváltozós függvényeket körintegrálni a komplex számok halmazán.

2024. aug. 7. 17:44
 8/23 anonim ***** válasza:
7: meg egy paraméterezett tórusz felszínét és térfogatát kiszámolni:D mondjuk az még a könnyebbik része... nézzük inkább a faktorgyűrűket meg a testbővítéseket:D
2024. aug. 7. 19:03
 9/23 Tom Benko ***** válasza:
×7: Mi volt az elvárásod? Amúgy ez tipikusan az a hozzáállás, amit általában a tanulás és az iskolák ellen szoktak viccesnek gondolván felhozni. Ismerős, ugye: "megint eltelt egy nao, hogy nem kellett beszélnem a kovalens kötésről"?
2024. aug. 9. 11:18
 10/23 anonim ***** válasza:

#9, nem... A közoktatás feladata, hogy átfogó képet adjon bizonyos dolgokról, míg a felsőoktatás már egy orientált oktatási forma (kellene, hogy legyen). Ennyi erővel azzal is érvelhetnél, hogy ugyan miért ne tanulhatnék anatómiát, vagy római jogot, vagy főzést matek szakon, elvégre "A tanulásnak, az ismereteknek nem csak annyi a lényege, hogy fogom-e tanítani, hanem sokkal inkább hogy a megfelelő kompetenciák és képességek fejlődjenek."

Nekem az volt a (szerintem jogos) elvárásom, hogy megtanítanak tanítani, valamint a munkához releváns tudásanyagot megfelelő szintre hozzák. Ahhoz, hogy a másodfokú egyenlet megoldóképletét megtaníthassam, nem szükséges tudnom differenciálegyenleteket megoldanom, ezt talán még te is belátod.

2024. aug. 9. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!