Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pótfelvételin melyiket érdemes...

Pótfelvételin melyiket érdemesebb megjelölni?

Figyelt kérdés

Nem jutottam be jogász képzésre, ezért pótfelvételin egy másik szakot szeretnék megjelölni, ami joggal kapcsolatos.

Igazságügyi igazgatás ALK vagy jogi FLK az, amit jobban megérni? Igazából mindkettővel mehetek majd tovább jogásznak is, igazságügyi után mesterrel, a szakképzés után pedig alapszakra.

júl. 26. 09:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Bár még lehet beadom Győrbe jogászra, ott 394 volt nappalin. Kár, hogy nem jelöltem.
júl. 26. 10:39
 12/18 anonim ***** válasza:
9, 280 volt az általános eljárásban. De vedd figyelembe, hogy véges a létszám, és nagyon sokan magas ponttal nem jelöltek ktg-t, csak államit, ők sanszos, hogy most igen, ez megnyomja. És megnyomja az is, hogy a munkaügy-tb nem indult államin (konkrétan onnan 500 pontosakat tudok, akik néznek, mint Jenő a moziban, mert 500 ponttal eszükbe nem jutott beírni a ktg-t), és egy részük igigre jelentkezik most. Plusz ott lesznek a jogra nem bejutottak is...
júl. 26. 10:42
 13/18 A kérdező kommentje:
A jogra nem bejutottak sokan jelentkeznek majd alacsonyabb ponthatárú jogra. Egyik éven sem ugrott hatalmasakat a ponthatár; olyan helyre szerintem bőven beadhatok, ahol 100-al felette vagyok.
júl. 26. 12:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 igen, de attól még nem biztos hogy be is kerülsz
júl. 26. 12:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
13, egyik éven se voltak az eltén 500-as ponthatáron, most igen, államin és ktg-n is.
júl. 26. 12:54
 16/18 A kérdező kommentje:
#14 semmi sem biztos, de jó az esély. :D ennyi erővel olyan szakot se jelöljek meg, ahol 140 pont lett a ponthatár, mondjuk valami büfészakon.
júl. 26. 14:01
 17/18 anonim ***** válasza:
35%
A vidéki jogi karok is büfészakok. Szerinted hol fogsz normális munkát kapni, ha elvégzel egy vidéki jogi egyetemet?
júl. 26. 14:03
 18/18 A kérdező kommentje:

#17 elég sok helyen, vidéken.

Különben olyan is van, hogy a már meghirdetett pótfelvételis szak mégsem indul?

Mert látom egyik éven a ponthatároknál, hogy nem indultnak titulálják az egyik szakot. Vagy ez csak akkor van, ha senki se jelentkezik?

júl. 26. 14:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!