Pótfelvételin melyiket érdemesebb megjelölni?
Nem jutottam be jogász képzésre, ezért pótfelvételin egy másik szakot szeretnék megjelölni, ami joggal kapcsolatos.
Igazságügyi igazgatás ALK vagy jogi FLK az, amit jobban megérni? Igazából mindkettővel mehetek majd tovább jogásznak is, igazságügyi után mesterrel, a szakképzés után pedig alapszakra.
Az igazságügyi igazgatással alkalmaznak sok helyen.
A szakképzés pedig szerintem pont jó ugródeszkának. Ez 2 éves, a jogász képzést pedig egy évvel rövidíti. Ergo csak +1 évet kell veszteni.
Én nem az #1 vagyok, de azért lenne igazság abban amit mond.
És melyik egyetemre nem vettek fel? Pestre vagy vidékre mentél volna?
Pécsre (421) nem vettek fel meg ELTEre(476) se.
418 pontom lett egyébként.
De miért nem jelöltél meg fizető szakot is?
Az nem jöhet szóba?
Nem teljesen értem ezt. X év múlva ugyanúgy fizetned kell majd a képzésért.
Nem jelöltem meg, mert bíztam abban, hogy nagyon jó lesz az érettségim, de az emelt törit elszúrtam.
Ez sem igazságos, hogy 1 nap alatt dől el a pontjaid része. Lehet, hogy valaki sokkal többet tudna nyújtani, csak lett egy szerencsétlen érettségije. Na mindegy. Nem panaszkodom. Nem is ez volt a kérdés.
A kettő közül akkor melyik érné meg jobban?
Azt ajánlom, hogy menj el egy vidéki egyetemre önköltségesre. Ott nagyobb eséllyel kerülsz át államira, és mivel közel volt a pontszámod, lehet hogy kapsz valami ösztöndíjat is.
Nem volt okos dolog arra alapozni, hogy milyen jó lesz az érettségid, mert ahogy te is írtad, ez egy nap szeszélyén múlik. Az átlagodon úgysem fogsz tudni javítani már, duplázással pedig nagyon nehéz magas pontszámot elérni, ami neked kéne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!