Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan mérjem fel, hogy mi...

Hogyan mérjem fel, hogy mi érdekel az informatikán belül?

Figyelt kérdés
Még két és fél év van érettségiig és a választható tantárgyak közül az informatikát szeretném választani. Nagyon érdekel és szeretem, de nyilván az informatikán belül sok minden van. Hogyan tudnám felmérni, hogy mi érdekelhet?

jan. 10. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Ráérsz egyetem közepe után is gondolkodni ezen.
jan. 12. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Egyetem előtt szeretnék elhelyezkedni, úgyhogy nem érek rá.
jan. 13. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Jelenleg mi egyetemisták is szenvedünk az álláskereséssel. De sok sikert...
jan. 13. 22:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Informatikán belül hol akarsz dolgozni? Kifejthetnéd... Miből gondolod, hogy én is ugyanazt fogom választani amit te? És én is szenvedni fogok az álláskereséssel ahogy te?
jan. 14. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem konkrétan bármilyen junior meló jól jönne most backend, frontend...stb teljesen mindegy mi, csak el tudják helyezkedni, mert nem azért járok évek óta egyetemre, hogy
jan. 14. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Elküldtem véletlen... Na mindegy. A lényeg, hogy én most a többszáz fős évfolyamon is azt látom, hogy rohadt nehéz, válság van, nem keresettek most a pályakezdők még diplomával sem. Van mesterképzésen ismerősöm, nem tud elhelyezkedni, pedig diplomája is van. Persze lehet mondani hogy nem a papír számít ebben a szakmában, de 0 tapasztalattal még számít azért. Ha van 5 pályakezdő bsc hallgató és 3 technikusi pályakezdő, akkor a bsc hallgatót fogják felvenni. Sajnos belőlünk már dunát lehet rekeszteni.

Az informatikán belül rengeteg terület van, de a webes irány az ami lefedi a piac jelentős részét. Most itt is nehéz 0 tapasztalattal érvényesülni. Ha téged egy speciálisabb terület kezd el érdekelni, akkor pedig mindig is nehéz dolgod lett volna.

Nagyjából mindegy hol helyezkedik el, mert van mozgástered. Ez nem úgy néz ki, hogy elmész frontendre, és onnantól nyugdíjas korodig azt kell csinálnod. Simán válthatsz. Nekem van ismerősöm, aki backendtől az adattudományig foglalkozott több dologgal is... Tehát ha nem látod pontosan téged mi érdekel, nem probléma.

Jelenleg szinte lehetetlen a pályakezdők helyzete, aki válogat is emellett, az megnehezíti az egyébként is nehéz dolgát.

Az informatika 5-6 éve nagyot ment, de a covid óta nagyon más idők vannak már, egy válság kellős közepén vagyunk, és ez nagyon hosszú ideig el fog sajnos húzódni. Talán majd 5 év múlva megint jó dolog lesz informatikusnak lenni, a pályakezdőket is keresni fogják, de most... Most nagyon sz*r a helyzet sajnos. Ezért mondom, hogy ráérsz vele még.

jan. 14. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!