Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Informatikusnak, programozónak...

Informatikusnak, programozónak, gépészmérnöknek vagy villamosmérnöknek éri meg jobban tanulni? Mind érdekel valamennyire, de nem tudom melyiket válasszam. Melyiket éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

dec. 16. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Jelenleg talán a villamosmérnököt mondanám, de mindhárom piacképes szak, nehéz megjósolni melyik lesz nyerő a jövőben

Azt válaszd ami a legjobban érdekel

dec. 16. 10:45
 2/6 anonim ***** válasza:
12%
Ha ez a négy egyformán (nem) érdekel, akkor inkább menj péknek, az hátha.
dec. 16. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Mérnökinfó a legjobb szerintem, mert elég sok irányba el tudsz indulni utána.

A gépészektől nem sok jót hallottam eddig. Senior fizetés br 800e - 1 millió között van ahogy hallom. Persze ténylegesennem ismerema piacot ott, de én egyetem alatt utolsó félévben BME Mérnökinfón kerestem br 850 ezret. Meg nálunk IT-ban a plafon inkább br 2 és 3.5 millió között van.

Szerintem az IT egy biztosabb, kényelmesebb szakma.

A villamosmérnökökről sem tudok sokat, de BME VIK-en voltak ők is és tantervük nehezebb volt. Náluk a populáris szakma a beágyazott rendszerek programozása volt, de ők sem keresnek igazán jól. Meg ha ez a téma érdekel, akkor mérnökinfóról is tudsz felé menni.

dec. 16. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Én meggondolnám a diplomaszerzést manapság. Látszik a kérdésedből,hogy egyedül az motivál,hogy mivel lehet jobban keresni. Ennek az lesz az eredménye,hogy kikötsz infón,azt majd végigszenveded,és kiégsz hamar vagy eleve el sem kezdesz dolgozni benne.Ezt csak azért írom,mert sok ismerősöm így járt sajnos. Szakmák nem érdekelnének?Azokkal baromi sokat lehet keresni külföldön,ha már ez a célod,konkurenciád meg kevesebb lenne,mint mérnöki állásoknál,amikre manapság több 100 ember jelentkezik. Nem a diploma a jövő sajnos,ezekkel max egy tisztességes eletet tudsz majd biztosítani az esetek többségében.
dec. 18. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek közül a gépészmérnököt felejtsd el, én is az vagyok, bánom az egészet. Sok szenvedés a semmiért.
jan. 2. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja igen, még annyi, hogy gazdaságinformatikusnak akarom magam átképezni, hogy legyen is értelme dolgozni.
jan. 2. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!