Egyetem jelölésnél számít a sorrend?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy aki első helyen jelöli meg az egyik egyetemet az előnyben van azzal szemben aki csak harmadiknak? Vagy attól ugyanúgy felvehetnek arra az egyetemre,ha például az első kettőre nem sikerül?júl. 7. 10:02
1/7 anonim válasza:
Hogyan lenne előnyben?
Oda veszik fel, ahová van elég pontja, és sorrend alapján legelöl van.
2/7 anonim válasza:
Nem, de sokszor volt már ez a kérdés, vissza tudtad volna nézni. A sorrend arra kell hogy a ponthatárokat meg tudják húzni, de ugyanannyi esélyed van bejutni egy helyre amit utolsónak jelölsz mint másnak aki azt elsőnek. Nem kapsz azért kevesebb/több pontot mert X.edik helyre raktad a szakot.
3/7 anonim válasza:
Az egyetemek nem is látják, ki hányadikként jelöl meg egy-egy helyet. Oda vesznek fel, ahova elég a pontod. Ha mindenhova/több helyre elég, akkor a sorrend dönt.
4/7 anonim válasza:
Nem számít. Ha mondjuk 415 a ponthatár és neked is annyi van 3. jelölésként, másnak is elsőként, akkor mindkettőtöket fel kell vegyenek, nincs olyan, hogy valaki eléri a ponthatárt és nem veszik fel.
5/7 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm.Csak ha az egyetem nem is látja,hogy hányadikként jelölték akkor honnan tudják meg a sorrendet? Benne van a rendszerben?
júl. 8. 12:56
6/7 anonim válasza:
Nem tudják meg a sorrendet, nem is kell megtudniuk. Azt látják, hogy az adott hallgató elérte-e a pontszámot vagy sem.
7/7 anonim válasza:
Nem az egyetem tudja a sorrended, hanem a felvi. Ők is annyit látnak, hogy teljesítetted e a követelményeket (pl orvosinál emelt biosz-kémia) és mennyi az összpontszámod, az alapján rangsorol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!