Tudok úgy augusztusi pótjelentkezésre jelentkezni, hogyha kitörlöm az általános jelentkezésben azt az egyetemet ahova biztos fölvennének?
Sajnos későn jöttem rá, hogy milyen irányba is szeretnék menni. Jelenleg 3 iskola van megjelölve, abból 2-be tuti nem vennének föl a magas pontszám miatt. A 3-ba fölvennének, viszont akkor nem tudnék az augusztusi pótjelentkezésre menni.
Ha kitörlöm július 12-ig azt, ahova biztos fölvennének (és ugye a másik kettőbe nem vesznek föl), akkor a rendszer engedni fogja a pótjelentkezést??
A pótjelentkezésre biztosan fölvennének, mert bőven megvan rá a pontom és a fölvettek aránya is jó volt eddigi években a sulinál.
Segítségeteket előre is köszönöm! :)
Kockázatos.
Nem minden szakon indítanak pótfelvételit. Sőt, nagyon kevés szakon. Csak ott, ahol nem tudták betölteni a helyeket.
Ahol túljelentkezés van, ott nem lesz pótfelvételi, az fix.
Ohh azt nem tudtam, hogy az összeset lehet törölni.
Igen, azzal tisztában vagyok, hogy önköltségesre lehet csak jelentkezni. Köszönöm a segítséget!
#4 értem, es igazad van.
De akkor sem indít minden szak pótjelentkezést, még önköltségest sem.
Előre nem lehet tudni.
#2 Én a METU-ra szeretnék menni és visszanézve az utóbbi években mindig indult pótjelentkezés. 280-285 pont kell és nekem kb. 354 pontom lesz
2022-ben 16 jelentkezőből 11-et vettek föl
2021-ben 7-ből 5 embert vettek föl
Így szerintem lesz esélyem:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!