Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A kitűnő tanuló gyerekem...

A kitűnő tanuló gyerekem asztalos akar lenni ?

Figyelt kérdés
Az egyik fiam nívós gimiben kitűnő tanuló, mégsem érdekli egyik egyetemi szak sem. Ellenben le van nyűgözve az asztalos mesterségtől. Az egyik ismerősünk az. Minden vágya mellé szegődni inasnak. Imádja a kétkezi munkát. Precíz, montonitás tűrő, szeret bíbelődni. Kipróbálta már és tetszik neki. Megy is. Ti mit tennétek a helyemben ? A gimit mostmár befejezi, de utána okj-t akar.
ma 00:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy megtalalta, miben lehet boldog, mi okoz neki örömet! Legyen asztalos! De mellette azért végezzen el valami hasznos szakot egy egyetemen, későbbre!! Sose lehet tudni.

Én pont így jártam, azt csináltam évekig, amit szerettem volna. Beleuntam, de szerencsére volt egy jó kis gazdasági végzettségem, így idősebb koromban arra váltottam.

A lányom most gimis, tizedikes, de halvány fogalma sincs mit szeretne csinálni.

ma 00:36
 2/2 anonim ***** válasza:
52%

Mindenképp üljetek le, és beszéljétek át a lehetőségeket. Nincs azzal semmi baj, hogy érdekli egy kétkezi szakma, és sok embert lázbahoz az alkotás öröme, de nem biztos, hogy onnan akar nyugdíjba menni. Hosszútávon fizikailag nagyon megterhelő szakma, lehet, hogy testileg elhasználódik 50 éves korára, és akkor nézhet ki a fejéből, mert nincs másik végzettsége. Mubka mellett pedig nagyon nehéz elvégezni bármilyen tanfolyamot.

Egyelőre szerintem jobb lenne, ha csak hobbiként tekintene rá, és ha már van egy akármilyen Bsc diplomája, utána már mehetne asztalosnak, ha még akkor is érdekli a dolog.

ma 01:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!